Tuntematon sotilas tulee Pälkäneelle

Tuntematon sotilas nähdään loppuviikosta kolmesti Pälkäneellä. Ennen perjantain esitystä Pälkäneen Maanpuolustusnaiset tarjoaa katsojille mehua. – Paikalla on yhdistyksemme naisia lottapuvuissaan. Pääsemme samalla tekemään tutuksi myös lottaperinnetoimintaa, Aili Huhtinen Pälkäneen maanpuolustusnaisista kertoo. Kuva: Tommi Hynynen © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017.

Aku Louhimiehen tuore suurohjaus Tuntematon sotilas nähdään Pälkäneellä tulevana viikonloppuna, kun kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä järjestää klassikkoelokuvan uusimmasta versiosta kolme näytöstä Pälkäneen yhteiskoulun auditoriossa. Perjantain kello 19 alkavassa näytöksessä on luvassa myös pientä ekstraa, kun Pälkäneen Maanpuolustusnaiset tarjoilee katsojille mehua ennen esitystä. Lauantain ja sunnuntain esitykset alkavat kello 17. Kaikissa esityksissä on väliaika.

Tuntemattoman sotilaan valtakunnallinen ensi-ilta oli viime perjantaina, joten Filmipyörän Jari Hallamaa uumoilee, että Pälkäneen esitykset voivat olla jossain määrin ruuhkaisia. Yhteiskoulun auditorio vetää kerralla 110 henkilöä.

– Lipunmyynti aloitetaan puoli tuntia ennen näytöksiä. Ennakkomyyntiin meillä ei ollut valitettavasti mahdollisuuksia, Hallamaa sanoo.

Hallamaan mielestä uusi versio Tuntemattomasta sotilaasta on komea elokuva. Hän näki uutuusleffan kutsuvierasensi-illassa jo jokin aika sitten.

– Tuntematon sotilas on ollut minulle aina tärkeä leffa. Nyt ensi-iltaan tullut versio taipunee hienosti myös ulkoilmaesityksiksi, Hallamaa miettii jo ensi kesä mielessään.

Elokuva kerännyt hurjasti katsojia

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas oli saanut sunnuntai-iltaan mennessä jo yhteensä 170 265 katsojaa. Näistä 48 438 katsojaa näki elokuvan sen ennakkonäytöksissä. Viikonlopun aikana elokuva keräsi teattereihin 121 827 katsojaa koko Suomessa.