Myötämielisyyttä luonnonsuojelualueille

Kangasalan kunnanhallitus oli myötämielinen saamalleen esitykselle, että Laipanmaassa sijaitsevaan Hanhiluponkorpeen perustetaan luonnonsuojelualue. Kunta on katsonut Sahalahdella sijaitsevan alueen olevan sopiva kohde valtioneuvoston ”Luontolahjani satavuotiaalle” -kampanjaan, joka tavoitteena on saada jokaiseen maakuntaan vähintään sata hehtaaria uusia suojeltuja alueita. Suojeltavaksi haettava korpimainen ja suotakin sisältävä alue on pinta-alaltaan noin 2,2 hehtaaria.

Lisäksi hallitus tuki elinvoimalautakunnan esitystä, jossa Kallion yritysalueen ja junaradan välissä sijaitsevan Lemposen lehdon alueesta tehtäisiin luonnonsuojelualue. Alue on nykyisin kaavassa merkitty retkeily- ja ulkoilualueella olevaksi, luonnon monimuotoisuuden kannalta erittäin tärkeäksi alueeksi. Luonnonsuojelualueeksi esitetyn alueen pinta-ala on noin 5,5 hehtaaria. Lautakunta katsoi, että junaradan varresta on kuitenkin syytä varata tilaa radan itäpuolelta lisäraiteelle, joka saattaa konkretisoitua lähijunaliikennettä kehitettäessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?