Suomi 100 000 -iltamat täyttävät Rautahovin

Rautajärvelle lauantaina päättyvä Teatterikorkeakoulun Suomi 100 000 -iltamakiertue saa arvoisensa huipentuman: Rautahoviin järjestetään lisäpenkkejä, jotta matkojenkin päästä saapuvat vieraat saadaan sopimaan juhlataloon.

Iltamiin on mennyt ennakkoon yli 150 lippua, mutta rajallinen määrä paikkoja jää vielä ovelle myyntiin. Suomi 100 -juhlavuoden iltamakiertuetta tavoitteli 486 kyläyhdistystä. Näistä mukaan valittiin 16 kylätaloa. Rautahoviin päättyvällä kiertueella nähdään perinteisten iltamien muotoon rakennettu teatteriesitys, joka räätälöidään jokaiselle paikkakunnalle sopivaksi. Iltamien erikoisuuksiin kuuluu esimerkiksi viittomakielellä pidetty, suomeksi tulkattava puhe.

Silva Belghiti pitää Suomi 100 000 -iltamien puheen viittomakielellä. Belghiti on ensimmäinen Teatterikorkeakoulussa opiskeleva viittomakielinen näyttelijä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?