SKI-linja: Bussi ajaa Tampereelta lauantaiaamuisin, paluukyyti lähtee puoli kuudelta

OnniBus kuljettaa laskettelijoita Sappeeseen

OnniBus aloittaa helmikuun alussa uuden lauantaisin ajettavan linjan Tampereen ja Sappeen välillä. SKI-linja lähtee lauantaisin kello 10 Tampereelta ja paluukyyti kello 17.30 Sappeelta. Tampereen lisäksi bussin kyytiin pääsee Kangasalta, Pälkäneeltä sekä Aitoosta.

Ensimmäisen kerran laskettelijat pääsevät bussilla rinteeseen lauantaina 3. helmikuuta. Sappeen matkailukeskuksen tilauksesta aloitettava kokeilujakso jatkuu 10. maaliskuuta saakka.

– Päätämme pääsiäisen ja ensi talven liikennöinnistä kokeilujakson suosion perusteella, OnniBus.comin kaupallinen johtaja Petteri Rantala sanoo.

Sappee vetää tänä talvena valtavasti edellistalvia enemmän päiväkävijöitä, sillä yli 17 000 laskettelun ystävää hyödynsi haastekampanjan, jolla kausikortin sai satasella. Iso osa kausikortin hankkineista asuu Pirkanmaalla, erityisesti Tampereella. Hiihtokeskukseen ei ole julkisen liikenteen yhteyksiä, ja lasketteluharrastajat ovatkin joutuneet taittamaan matkansa joko kimppakyydeillä tai omilla autoillaan.

Facebookiin luotu kimppakyytiryhmä helpottaa autottomien pääsyä rinteisiin sekä Sappeen pysäköintiruuhkia etenkin vilkkaimpina viikonlopun päivinä. Sappeen Matkailukeskuksen rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen sanoo, että OnniBusin kanssa aloitettava yhteistyö sopii Sappeen ekologiseen toimintamalliin.

– Panostamme ympäristöystävällisyyteen. Olemme olleet Motivan energiatehokkuussopimuksen piirissä jo vuodesta 2009 alkaen. Viime talvikaudella siirryimme käyttämään Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa, ja sähkönkäytön osalta hiilijalanjälkemme on nollassa, Puurunen sanoo.

 

Neljä uutta rinnettä viikonlopuksi

Sappeen lumetustiimi on hyödyntänyt tammikuun pakkaspäivät, ja viikonloppuna käyttöön saatiin Perherinne, Kamminrinne, Hupsisrinne ja Funslope sekä Iso-Streetin ensimmäiset hyppyrit. Lumetus jatkuu vielä Crossradalla, Mutkamäessä, Alppiseikkailussa, Mini-Streetissä, ja Kallenrinteessä.

Sappeen Kymppitiistait alkavat 23. tammikuuta. Tiistaisin sekä hissiliput että vuokravälineet saa edullisemmin ja rinteet ovat avoinna iltayhdeksään saakka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?