Janita Koivisto vieraili kuusenkaristajaisissa

Janita Koivisto kertoi kunnan kuulumisia Ämmätsän kylätalon kuusenkaristajaisissa.

Suuri joukko Kyynärö-Ämmätsä- Vahdermetsän kyläläisiä kokoontui Ämmätsän kylätalolle perinteisiin kuusenkaristajaisiin sunnuntaina 14. tammikuuta. Talon eteen maitolaiturille rakennettu jouluseimi oli jo joulun ajan pysähdyttänyt ohikulkijoita, ja nyt se kutsui väkeä jouluajan lopettajaisiin.

Ilmassa oli haikeaa tunnelmaa, kun joulukuusi Kotamäkien johdolla juhlan aluksi riisuttiin ja neulaset lakaistiin. Roikoloiden säestämät joululaulut illan aikana palauttivat väelle muistot menneestä joulun ajasta.

Tapahtuman kohokohta oli Pälkäneen kunnanjohtaja Janita Koiviston tervehdys kyläläisille ja selvitys, mitä kotikunnan talouteen, tavoitteisiin ja tulevaisuuteen kuuluu. Mielenkiinnolla kuunneltiin kunnanjohtajan puhetta.

Väelle tarjottiin maistuva, ”vuoden ensimmäinen” joulupuuro ja joulukahvit emäntien leipomien joulupullien kera. Yhdessä oloa jatkettiin ja Harjulan väen kuhat tekivät kauppansa huutokaupassa, oli siis paljon kotiin vietävää arpajaispalkintojen lisäksi.

Talkoohenki ja yhdessä tekeminen oman kyläyhdistyksen ja kylätalon hyväksi on saanut odotettua voimaa ja virkeyttä taitavien ja tarmokkaiden kyläläisten joukossa.

Tuomo Nisula

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?