Niinistön äänisaalis yllätti myös Ollilan

Sauli Niinistön valitsijayhdistystä johtanut Heikki A. Ollila väitti ennen vaaleja, että näissä vaaleissa hänen ei tarvitse jännittää lopputulosta.

– Mutta kyllähän tunnelma vie mennessään, ja vaalipäivänä jännitettiin tosissaan. Tyhmä se on muuta kuvitellakaan, Ollila sanoo.

Saarikylissä asustava entinen kansanedustaja ja kokoomuksen puoluesihteeri sanoo, että Niinistön äänivyöry ylitti hänenkin odotuksensa.

– Kampanja sai alusta alkaen valtavasti väkeä liikkeelle. Sunnuntaina nähtiin, mitä vaalitilaisuuksien tunnelma ennakoi.

Hurmosta riitti myös sunnuntai-illan vaalivalvojaisiin sekä maanantaiksi, kun Cafe Niinistöissä juotiin kakkukahveja.

– Nyt aletaan ajaa yhdistystä alas, Ollila sanoo.

Suomi 24 ry:n sääntöjen mukaan mahdollisesti jäävät varat ohjataan nuorten syrjäytymistä ehkäisevään toimintaan. Ollila ei vielä osaa sanoa, millainen potti hyväntekeväisyyteen jää, kun toisen kierroksen kampanjoinnilta säästyttiin.

– Jonkinlainen näppituntuma minulla on. Mutta en ala vielä summia ennakoida, ennen kuin kaikki laskut on makseltu ja tilitykset tehty.

Ollilan oma arki palasi ennalleen heti maanantaina.

– Ehdin jo aamusta keilaamaan. Ihan heti ei ole mitään erityissuunnitelmia, sillä lastenlapset ja talkkarin tehtävät tarjoavat riittävästi askaretta kotinurkissa.

Saarikylissä asustava Heikki A. Ollila johti Sauli Niinistön taakse perustettua valitsijayhdistystä.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.