Vesi vaikeutti latujen tekoa

Ladut ajetaan päivittäin, kun hiihtäjiä on runsaasti liikkeellä.

Sappeen viimeiset laskettelurinteet saatiin tänä vuonna auki vasta tammikuussa, sillä lämmin alkutalvi ei suosinut lumetusta. Latujen teko vei vielä pidempään. Vaikka pohjia tampattiin heti, kun lunta saatiin, puiden katveessa lunta on edelleen melko vähän. Lisäksi syksyn ja talven vesisateet vaikeuttavat hiihtobaanojen hoitoa.

– Sappeen ladut kulkevat kalliomaastossa, johon vesi ei imeydy. Monet paikat ovat runsaiden sateiden jäljiltä lähes kuohuvia koskia, Jouko Poukkanen sanoo.

Helmikuun alussa hiihdettävään kuntoon saadut ladut ovat kuitenkin nyt hyvässä kunnossa. Ennusteiden mukaan hyvät hiihtokelit jatkuvat koululaisten talvilomaviikoille. Sappeen laduille pääsee myös Aitoon suunnasta, kun Petri Hilden veti Kankahuven rannasta Jouttesselälle lähes kymmenen kilometrin lenkin.

Latukoneen kanssa tarvitaan paikallistuntemusta, jotta osaa varoa kiviä ja kallioita, koneen ratissa viihtyvä Jouko Poukkanen sanoo.