Laskijan ura alkaa Family Parkissa

Pienimmät laskijat aloittavat harjoittelun valjaiden kanssa. Kuva: Hannu Söderholm.

Sappeen Huipun edustalle täksi talveksi valmistunut Family Park on saanut hyvän vastaanoton. Aidatulla alueella on lapsille ja aloittelijoille sopivia rinteitä, ja ensimmäiset nousut tapahtuvat helposti uusilla mattohisseillä.

Aivan pienimmille Family Parkista löytyy lumikaruselli. Hieman isommat ottavat ensituntumaa lasten krossirataan ja pieniin ”bokseihin”. Niiden ansiosta monet muksut palaavat mielellään isommista rinteistä välillä Family Parkiin.

– Family Park on vanhemmille huoleton, sillä lasten kanssa mattohississä liikkuminen on huomattavasti helpompaa kuin naruhisseissä, Sappeen rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen sanoo.

Family Parkissa voi laskea suoraan hissiin, sillä liput luetaan jo aidatun alueen porteilla.

Toimitusjohtaja Jouko Poukkanen puolestaan on seurannut tyytyväisenä, miten krossirinteen kuviot ja kaarteet opettavat lapsia kääntämään suksilla.

– Vilinä on aivan toista kuin vanhassa Alkeisrinteessä, Poukkanen sanoo.

Family Parkin käyntiportit ovat aidatun alueen reunoilla, joten hisseille ei enää tarvitse kulkea porttien läpi. Alueelle pääsee hissilipuilla, mutta sinne myydään myös erillisiä lippuja. Alle neljävuotiaille lapsille Family Park on ilmainen.

Myös Sappeen edellinen uutuus, Alppiseikkailu, kuuluu pienten laskijoiden suosikkeihin. Sen varrella saa tuntumaa muun muassa krossiradasta, pujottelusta ja slopestylestä.

– Hiihtokeskus on houkutteleva, kun se on riittävän monipuolinen. Yksittäisistä objekteista muodostuu vetovoimainen kokonaisuus, jossa riittää monenlaista tekemistä, Jouko Poukkanen sanoo.

Sappee satsaa myös suorituspaikkojen hoitoon.

– Työtä tehdään rakkaudella ja kaikki paikat on joka päivä viimeisen päälle kunnossa, Poukkanen kiittelee sitoutunutta rinneporukkaa.

Viisivuotias Arron Lammi pärjää mattohississä hyvin itsekseen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?