Kalaisa päivä Ämmätsän kylätalolla

Kalapäivää vietetään Ämmätsän kylätalolla 17.3.

Ämmätsän kylätalolla (Kurjentie 3, Luopioinen) vietetään antoisaa ja ennen kokematonta kalapäivää lauantaina 17. maaliskuuta. Kello 9.30 alkaa maksullinen kalankäsittelyn opastuskurssi. Osallistujat saavat keittiömestari Tiina Pynnöseltä ohjeita kalan perkaamisesta, fileoinnista sekä siitä, mitä kaikkea ruokaa kalasta voi valmistaa. Oma veitsi, joka myös teroitetaan, olisi hyvä olla mukana. Myös lapsille annetaan opastusta kalan käsittelyssä. Kurssille ilmoittaudutaan Liisa Mäkiselle keskiviikkoon 14.3. mennessä puhelimitse 040 725 5037.

Kalannahan käsittelynäytös alkaa kello 12. Asiantuntija FM Katri Senilä kertoo ja näyttää kuvia, mitä erilaisia nahkatuotteita, esimerkiksi laukkuja, kalannahasta voi valmistaa. Samalla käsitellään myös kalan iänmääritystä, vesien ja kalakannan suojelua, erilaisia kalastustapoja ja niin edelleen. Ämmätsän osuuskunnan kalastusmerkkejä myy Teuvo Rulja. Rulja myös savustaa kalaa. Aikaa on myös kysymyksille ja keskustelulle kala-asioista kahvikupin ääressä.

Kalaravintola ”Tähtiä tarpeeksi ” on avoinna kello 14 lähtien. Ravintolan asiakkaat pääsevät maistelemaan ranskalaista kalakeittoa, juomana kotikaljaa ja Vääksyn leipomon ruisleipää. Tarjolla on vaihtoehtona myös kasviskeitto. Jälkiruokana voi nauttia jäätelöä ja kahvia.

Kaikkien päivään osallistujien kesken arvotaan Muurikka-kalasavustin. Rekisteröity kalamies Seppo Harjula mahdollistaa kaloineen tämän kalapäivän tapahtumat.

Kylätalon perinteeseen kuuluu tietysti myös arpajaiset.

Tuomo Nisula