Kalapäivä kiinnosti Ämmätsässä

Kalapäivään osallistuneiden kesken arvottiin Muurikka-kalasavustin. Kuvassa onnellinen voittaja Hannu Koivunen vastaanottaa palkintoa yhdistyksen sihteeri Liisa Mäkiseltä.

Ämmätsän kylätalolla vietettiin Kalaisaa päivää lauantaina 17. maaliskuuta. Runsas väkijoukko oli paikalla oppimassa ja todistamassa kalankäsittelyä, perkaamista ja filerointia. Saatiin ohjeita, mitä kaikkea kalasta voi ruuaksi valmistaa. Mielenkiintoista oli kuulla, mitä kalannahasta voidaan tehdä ja mistä kalan ikä voidaan määrittää. Monenlaista hyödyllistä tietoa päivään sisältyi, maittavasta ranskalaisesta kalakeitosta puhumattakaan. Kalaravintola ” Tähtiä tarpeeksi ” lisukkeineen kokosi väkeä läheltä ja lähiseuduilta. Onnistuneen talvipäivän tapahtuman oli taidolla organisoinut Kyynärö-Ämmätsä- Vahdermetsän kylätoimikunta.

Tuomo Nisula