LP Kangasala: Pronssiotteluun joukkuetta valmistava Ismo Tahvanainen oli melkein oikeassa uskoessaan LP:n pystyvän Viestin kaatoon välierissä

”Oli hieman liian vähän aikaa saada joukkue ymmärtämään, että meillä on oikeasti mahdollisuus mennä pitkälle”

Yleensä pronssiottelu on kahden hyvin pettyneen joukkueen kohtaaminen. Naisten lentopallon Mestaruusliigassa nähdään siinä mielessä piristävä poikkeus: pronssiottelussa pelaavien LP Kangasalan ja Liiga-Plokin ei moni uskonut pudotuspelien alkaessa nousevan taistelemaan mitalista.  Molemmat etenivät välieriin suuren yleisön näkökulmasta hyvinkin yllättäen, kun kangasalalaiset pehmittivät OrPo:n ja Ploki pudotti yhtä suurena yllätyksenä Kuusamon heti puolivälierissä.

– Pronssi olisi meille ihan sievä palkinto sekin – mitali on aina mitali, ja neljäs sija on se huonoin, LP Kangasalan valmennusryhmän Ismo Tahvanainen muistuttaa.

Pettymyksen jäämistä puseroon ei voi silti kiistää LP Viestille kärsityn kolmannen välierätappion jälkeen. Viestin niukka voitto 3–2 (25–18, 25–27, 25–23, 19–25, 15–12) vei salolaiset finaaleihin otteluvoitoin 3–0. Ensimmäisen kohtaamisen Viesti voitti erin 3–0 ja toisen erin 3–1.

– Lähelle päästiin. Mutta jos häviää ratkaisevassa pelissä viidennen erän 12–15 tilanteesta 12–9, vastustaja ansaitsee voiton. Kovempi joukkue tekee ne tarvittavat pisteet, ja ratkaisuhetkillä Viesti oli virheettömämpi, Tahvanainen myöntää.

Hän uskoo, että joukkue ei löytänyt parasta lataustaan heti välierien alkuun. Vaikean runkosarjan kääntyminen voittokuluksi ja OrPo:a vastaan pelattu huippusarja vaativat henkisesti veronsa.

– Meillä oli hieman liian vähän aikaa saada joukkue ymmärtämään, että meillä on oikeasti mahdollisuus päästä paljon pidemmälle. Olin itse luottavainen, että pystymme Viestin voittamaan. Ensimmäisessäkin pelissä puolet niiden pisteistä teimme me itse virheiden kautta.

Ongelmaksi muodostui se, että joku aiemmista onnistujista hieman hiipui, kun uusi ratkaisija löytyi. Kaikkien tasaista onnistumista olisi kaivattu.

– Täytyy kuitenkin olla ylpeä joukkueesta jo tässä vaiheessa. Olimme kahdeksansia aloittaessamme projektin, nousimme kuudenneksi, pudotimme sarjakolmosen ja melkein pääsimme viemään Viestiltä yhden pelin. Nyt pitää ladata pelaajat vielä kerran ymmärtämään se, että tämä joukkue on hyvä.

Pronssimitaleiden kohtalo ratkeaa kahdella voitolla. Ottelusarja käynnistyy keskiviikkona Pihtiputaalla, ja perjantaina Kangasalle saapuu Liiga-Ploki – mukanaan joukko hyviä ulkomaalaisvahvistuksia ja kangasalalaisille tuttu entinen LP-peluri Nette Tuominen.

Nostaako LP Kangasala itsensä vielä vaikean kauden päätteeksi sittenkin mitaleille kaatamalla Liiga-Plokin? Katseet kiinnittyvät perjantaina siihen, kumpi puodtuspelien yllättäjäjoukkueista pystyy kokoamaan itsensä paremmin tiukkaan viimeiseen ottelusarjaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?