Tuuli riepotteli Huuhoa Rukalla

Tuomas Huuho (keskellä) hallitsi etelän osakilpailuja, mutta epäonnistui Rukalla kauden avauksessa ja huipennuksessa.
Tuomas Huuho taituroi voittoon Sappeen kotimäessään ja Laajavuoressa. Rukan SM-kisassa tuuli pilasi suorituksen.

Pälkäneläisen Tuomas Huuhon kausi slopestylen Suomen cupissa päättyi yhtä epäonnisesti kuin alkoikin. Kauden avauskisassa Rukalla Huuho kaatui finaalilaskunsa ja jäi loppukilpailun viimeiseksi eli kymmenenneksi. Myös Rukan päätösosakilpailu päättyi jumbosijaan, kun pienikokoinen laskija joutui avauslaskussaan tuulenpuuskan riepottelemaksi.

Huuho pystyi tekemään hypyssä suunnittelemansa temput, mutta noin 50-metriseksi venynyt ilmalento heitti hänet montun pohjalle. Suksitaiturilta löytyi sen verran taitoa, ettei hän satuttanut itseään hurjannäköisessä kaatumisessa.

Toiseen laskuun Huuho otti varovaisemmat vauhdit. Se kostautui, kun tuuliolot olivatkin normaalit. Hypyt jäivät torsoiksi, kun Huuho ei saanut kerättyä niihin riittäviä vauhteja.

Rukan osakilpailu päätti Mercedes-Benz Freestyle Ski Tourin. Päätöskisan yhteydessä ratkottiin myös slopestylen, lumikourun ja kumparelaskun Suomen mestaruudet.

Täksi kaudeksi 14–16-vuotiaiden rookie-sarjaan noussut Huuho voitti etelän osakilpailut Laajavuoressa ja Sappeessa. Rukan epäonnesta huolimatta hän sijoittui cupissa kakkoseksi.

Erinomaisen kauden laskeneella Huuholla olisi ollut myös Rukalla täydet mahdollisuudet mitaleille. Päätösosakilpailussa laskettiin poikkeuksellisesti vain kaksi kierrosta, eikä pälkäneläinen siksi saanut tehtyä normaalisuoritusta kahden epäonnisen yrityksen jälkeen.

Huuho kilpaili myös lumikourussa, vaikkei hän pääsekään treenaamaan lajia Sappeen kotirinteissä. Hän pystyi ”kylmiltään” tekemään temput, jotka riittivät yhdeksänteen tilaan.

Tuomas Huuho sijoittui cupin kokonaiskilpailussa kakkoseksi.

Freestylehiihdon SM 2018

Slopestyle, rookie pojat (s.2002-2004) 1) Juho Saastamoinen 82,40, 2) Teemu Lauronen 77,40, 3) Otto Riekkinen 72,20, 4) Sampo Yliheikkilä 70,00, 5) Miro Engström 64,60, 6) Alec Pekkola 64,20, 17) Tuomas Huuho 13,20.

Half pipe rookie pojat 1) Alec Pekkola 72,50, 2) Sampo Yliheikkilä 68,00, 3) Topi Kuivalainen 65,75, 9) Tuomas Huuho 53,25.