Kankaanmaalla pärisee sunnuntaina

Matti Salosen ja Jocke Ryhäsen tavoin myös Reijo Hietanen kalustoineen vahvistaa ajajajoukkoa ensi viikonloppuna vanhojen moottoripyörien Pälkäne TT – näytösajossa. Tapahtuman puuhamiehen Hannu Laanisen mukaan vielä loppumetreillä neuvotteluja on käyty muidenkin kuskilegendojen kanssa.

Tapahtuma tuo Kankaanmaalle sunnuntaina satakunta kuskia eri puolilta Suomea, mutta myös Pälkäneeltä ja samoista suvuista: Kaukosia ajaa tapahtumassa kahdessa polvessa ja Laanisia kolmen sukupolven edestä. Osa osallistujista tuo paikalle useita pyöriä, ja siitä syystä lähtöjäkin on porrastettu 20 minuutin välein, jotta ajajille jää riittävästi aikaa pyöränvaihtoon.

Ensimmäiset lähdöt ajetaan puoliltapäivin. Rata-alue suljetaan liikenteeltä kello 10 ja avataan heti ajojen jälkeen – Laanisen mukaan viimeistään kello 17.

Ennen näytösajojen alkua on mahdollista seurata kello 11 alkavaa ohjaajakokousta, jonka yhteydessä esitellään tähtivieraita ja ajojen henkilökuntaa – kuten ajojen johtaja Ari Heikkilä, Pyynikin sankareita hänkin. Jo kello 10 aukeavalla varikkoalueella kuskit kertovat mielellään kiinnostuneille vanhasta kalustosta ja vanhoista ajoista. Varikolla toimii myös puffetti.

Esittelyjen jälkeen ehtii vielä hyvin siirtyä osoitetuille katsomoalueille ennen kuin mahdollisuus radalla liikkumiseen päättyy.

Lähtö ja maali on siirretty ampumaradan tienhaaran lähistölle. Varsinainen tapahtumakeskus on kunnan teknisen varikon pihassa, jossa Ducati-pyörien näyttelyn lisäksi ovat esimerkiksi wc:t ja kuuluttajan asemapaikka. Kuulutukset toki kuuluvat kaikilla katselualueilla.

Kaisa Hurme ja Ville Hurme kurvasivat sivuvaunullisella pyörällään Kankaanmaan radalle Kouvolasta viime vuonna. Kaksikko on mukana tänäkin keväänä. Kuva: Kimmo Mäkiselkä.

Tapahtuma muuttaa liikennejärjestelyjä Kankaanmaalla jo lauantai-iltana, kun risujen kaatopaikka suljetaan radan pesun ja harjauksen jälkeen likaantumisen estämiseksi.

Paljon kävijöitä aiemmilla kerroilla vetänyt tapahtuma on itsessään maksuton, mutta järjestäjiltä isoja järjestelyjä vaativa pysäköinti on maksullista.

– Kovien äänien vuoksi lemmikit kannattaa jättää kotiin ja napata kuulosuojaimia mukaan ainakin pienimmille katsojille. Järjestysmiesten ohjeita on paikalla syytä noudattaa, jotta saadaan pidettyä hyvät ja kaikille turvalliset ajot, Laaninen vinkkaa.

Kaikilla vanhan moottoripyörän omistajilla on mahdollisuus osallistua tapahtuman avoimeen pyöräparaatiin vielä ilmoittautumalla varikolla aamukymmeneltä.

Pälkäne TT:n ratakartta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?