Puuhapäivä pisti koululaisiin vauhtia

Kirkonkylän koulun pihaan nousi pari pomppulinnaa, benji-trampoliini, traktorinrenkaista kasattu ”musta meri” ja paljon muuta puuhaa viimeisen koulupäivän ajaksi.
Pihan vetonauloja olivat muun muassa benji-trampoliinit.

Viimeiset kouluviikot olivat tänä keväänä poikkeuksellisen hikisiä, sillä toukokuussa saatiin enemmän hellepäiviä kuin koko viime kesänä. Kun loma siintää jo silmissä, opiskelu kuumissa koululuokissa ei tahdo maistua. Siksi koulut järjestivät viimeisiksi viikoiksi monenlaista retkeä ja vaihtoehto-ohjelmaa.

Luopioisten Kirkonkylän koulun pihalle rakentui kouluvuoden viimeiseksi perjantaiksi todellinen puuhamaa, jossa oppilaat saivat painaa hiki päässä koko päivän. Suosikkivempaimiin kuului muun muassa hurja benji-trampoliini, jossa pääsi tekemään hurjannäköisiä voltteja valjaiden varassa.

Trampoliinin vieressä levittäytyi ”musta meri” eli traktorin sisäkumeista kasattu kumivuori, joka houkutteli kiipeilemään ja pomppimaan sekä kaivautumaan renkaiden uumeniin.

Pihan asvalttipintainen lähiliikuntapaikka toimi polkuautobaanana, jossa koululaiset kaahasivat pää märkänä. Kaksi pomppulinnaa olivat loppupäivästä lepopaikkoja, joilla uupuneet oppilaat loikoilivat varjoa hakien.

 

Seurakunta satsaa lapsiin

Loppupäivästä pomppulinnoilla ja rengaskasoissa loikoili nuutunutta väkeä.

– Pystytimme pomppulinnat, benji-trampoliinin ja muut toimintapisteet viime keväänä Pohjan koululle. Päivä oli mahdottoman mukava: eikä oppilaita todellakaan tarvinnut patistella liikkeelle. Digitaalivempaimien kanssa viihtyvät nykylapset tykkäävät tehdä ja touhuta, Kuhmalahden helluntaiseurakunnan seurakuntatyöntekijä Jussi Järvinen sanoo.

Seurakunta hyödyntää lapsia kiehtovia toimintapisteitä leireillään.

Jussi Järvinen sanoo, ettei lapsia tarvitse patistella liikkumaan, kun järjestää hauskaa tekemistä.

Timo Rauniolle ja hänen pojalleen Tuomakselle on kertynyt melkoinen määrä erilaisia pelejä, pomppulinnoja ja muita vempaimia. Heinäkuun alussa ne pystytetään Kuohijoelle Kukkian Keitaalle, jossa järjestetään alakouluikäisten leiri 6.–8. heinäkuuta. Se on hyvä, kun leiripäiviin saadaan vauhdikasta tekemistä, jonka parissa lapset pääsevät purkamaan energiaa, Järvinen sanoo.

Seurakunta haluaa satsata lapsi- ja nuorisotyöhön ja tapahtumiin, vaikka sen jäsenet alkavat jo olla ikääntyneitä.

– Vuosikokous toi vahvasti esiin kantansa, että lapsityötä tehdään, vaikka omassa seurakunnassa lapset ja perheet alkavat olla vähissä.