Sofia Vikman: Maakunta- ja sote-uudistusta kolmesta näkökulmasta

Maakunta- ja sote-uudistusta kansanedustajana, maakuntavaltuuston puheenjohtajana ja Tampereen kaupunginvaltuutettuna seuraava kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman avaa näkemyksiään historiallisesta palveluremontista Radio Sunin Päivän vieras -ohjelmassa keskiviikkoaamuna noin kello 9.25 alkaen puolen tunnin ajan. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Maakunta- ja sote-uudistusta kansanedustajana, maakuntavaltuuston puheenjohtajana ja Tampereen kaupunginvaltuutettuna seuraava kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman avaa näkemyksiään historiallisesta palveluremontista Radio Sunin Päivän vieras -ohjelmassa keskiviikkoaamuna noin kello 9.25 alkaen puolen tunnin ajan. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Radio Sun saa tämän viikon keskiviikkona Päivän vieras -ohjelmaansa poikkeuksellisen ajankohtaisen ja mielenkiintoisen haastateltavan. Juontaja Ilkka Lahden ja Maakunnan Matin jututettavana on tamperelainen kansanedustaja Sofia Vikman (kok.), joka seuraa historiallista hallinto- ja palvelu-uudistusta kaupunginvaltuutettuna, maakuntavaltuuston puheenjohtajana sekä kansanedustajana.

Maakunta- ja sote-uudistuksen kohtalo selviää lähipäivinä.

Tamperelainen toisen kauden kansanedustaja Sofia Vikman on perehtynyt viime vuosien ajan kolmesta vinkkelistä maan hallituksen ykköshankkeeseen maakunta- ja sote-uudistukseen.

Vikman on kokoomuslainen kansanedusta ja hallituspuolueen parlamentaarikko. Hänen puolueeseensa kuuluva Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on historiallisen maakunta- ja sote-uudistuksen näkyvin ja äänekkäin vastustaja.

Tampereen kaupunkia johtava pormestari Lauri Lyly (sd.) kuuluu myös maakunta- ja sote-uudistuksen ärhäköihin kritisoijiin. Vikman on kaupunginvaltuutettu.

Vikman toimii Pirkanmaan liiton maakuntavaltuuston puheenjohtajana. Pirkanmaa kuuluu maakuntien aktiiviseen kärkeen, joka on ottanut maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun erittäin vakavasti. Juuri Pirkanmaa on niittänyt valtakunnallisesti kiitosta ja kunniaa uusien toimintamallien synnyttämisestä. Pirkanmaalla olisivatkin loistavat eväät itsehallinnollisen maakunnan käynnistämiseen.

Perustuslakivaliokunta nosti viime viikolla tikun nokkaan kokoomukselle ratkaisevan tärkeän valinnanvapauden ja lisäksi maakuntien rahoituksen järjestämisen. Mitä Sofia Vikman ajattelee näistä päivänpolttavista teemoista?

Kokoomus pitää puoluekokouksensa ensi viikonloppuna Turussa. Tamperelaiskansanedustaja odottaa puolueväen tsemppaavan niin istuvan puheenjohtajan Petteri Orpon kuin koko kenttäporukan tulevia eduskuntavaaleja varten, jotta kokoomus nousisi pääministeripuolueeksi.

Radio SUNin taajuudet ovat: Tampere 107,8, Parkanon seutu 91,7, Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3, Etelä-Pirkanmaa 96,7 ja  Ylä-Pirkanmaa 106,1 sekä Kankaanpään seutu 106,7.