Avustusta Salinmäen ulkomuseon korjaukseen

Museovirasto on jakanut avustukset paikallismuseoiden hankkeisiin vuodelle 2018. Pälkäne-Seuralle myönnettiin 6000 euron suuruinen avustus Salinmäen ulkomuseon päärakennuksen korjaustöihin. Pälkäne-Seura aloitti Alkmanin taloksi kutsutun päärakennuksen mittavan peruskorjauksen vuonna 2015. Nyt saatu avustus käytetään lahonneiden seinähirsien ja lattian kannatinhirsien uusimiseen toisessa kamarissa sekä notkahtaneen kuistin kunnostukseen.

– Ulkovuorauksen paikkaus ja maalaus jäävät vielä odottamaan vuoroaan, Pälkäne-Seuran puheenjohtaja Anna-Mari Henriksson-Helmikkala kertoo.

Alkmanin talo Myttäälässä edustaa tyypiltään 1800–1900-luvun vaihteen perinteistä pälkäneläistä talonpoikaistaloa. Talo on ollut museokäytössä 1960-luvulta saakka. Kotiseutumuseona talo pihapiireineen avautui yleisölle 1970-luvun loppupuolella.

Museovirasto myönsi avustusta 108 paikallismuseolle yhteensä 596 000 euroa. Sydän-Hämeen alueelle tuli toinenkin avustus, kun Kangasala-Seuralle myönnettiin 8 000 euroa museorakennuksen julkisivun ja sähköasennusten korjauksiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?