Mielenilmaus: Huoli kyläkouluista ja ryhmiksistä yhdistää Kukkian kyliä

Kouluadressi keräsi yli 2000 allekirjoitusta

Sanna Kankaanpää (oikealla) keräsi nimiä Rautajärven ryhmiksen puolesta. Allekirjoituksia kertyi reilut 500.

Elina Mäkisen alulle paneman adressin allekirjoitti reilut 2000 kyläkoulujen puolustajaa. Mäkinen luovutti adressin kunnanjohtajaa tuuraavalle Petri Härköselle.

Lipuin, banderollein, paidoin ja liivein varustautunut väkijoukko odotti torstaina kunnanhallitusta Pälkäneen kunnantalon ovella. Elina Mäkinen luovutti päättäjille kyläkouluja puolustavan adressin, jossa on yli 2000 allekirjoitusta. Sanna Kankaanpään alulle panemaan ryhmisadressiin kertyi reilut 500 nimeä.

Adressit vastaanottanut kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä korosti, että mielipiteet ja mielenilmaus koskivat säästöpaketin pohjaehdotusta. Hän vakuutti, että kuntalaisia kuullaan aidosti, ja siksi alkuperäisen ehdotuksen rinnalle on jo kuulemisaikana tehty vaihtoehtoesitys. Siinä Rautajärven ja Luopioisten kouluja ei lakkautettaisi, vaan yhdistettäisiin hallinnollisesti yhdessä Aitoon koulun kanssa. Rautajärven koulu voisi jatkaa, jos oppilaita olisi syksyllä 2020 vähintään 25.

Kouluhuoli yhdistää etenkin Kukkian kyliä. Lippujen ja paitojen paino- ja ompelutalkoot kokosivat väkeä jo mielenilmauksen alla. Myös kyläkoulunsa kymmeniä vuosia sitten menettäneiden Padasjoen ja Kuohijoen liput liehuivat koulujaan puolustavien Luopioisten ja Rautajärven rinnalla.

Säästöpakettiin sisältyy myös Harhalan koulun ja Laitikkalan ryhmiksen lakkauttaminen, mutta Harhalan ja Laitikkalan väki ei ollut innostunut mukaan mielenilmaukseen.

 

HEI, LÖYSIT TIMANTIN!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Uusi käyttäjä, luo itsellesi tunnukset, niin pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>