Kangasalla hankittiin lukutaitoa leikiten

Koululaisten sarjan voitti 11-vuotiaan Siljan piirtämä työ.
Alle kouluikäisten sarjan voittajatyön teki 5-vuotias Ellen.

Kangasalan kirjaston lastenhanke Lukutaitoa leikiten päättyi toukokuun lopussa. Hankkeen tavoitteena oli kehittää alle kouluikäisten lasten kirjastopalveluja ja saada palveluille lisää näkyvyyttä sekä edistää lapsiperheiden lukuharrastusta.

Hankkeen aikana kartoitettiin kirjastolle yhteistyökumppaneita ja selvitettiin heidän tarpeitaan ja toiveitaan kirjaston lastenpalveluille. Lisäksi laadittiin lapsiperheille suunnattu kirjastokysely. Saatujen tietojen pohjalta suunniteltiin toimintamalli, jota on tarkoitus hyödyntää myös jatkossa.

Hankkeen projektityöntekijä vieraili erilaisissa perhekerhoissa kertomassa hankkeesta ja kirjaston lastenpalveluista sekä lukemisen tärkeydestä. Hanketta varten laadittiin kirjalistat lastenkirjallisuudesta ja vanhemmuutta tukevasta kirjallisuudesta sekä Kirjaston lastenpalvelut -esite. Lisäksi koostettiin satupassi lapsen ja aikuisen yhteisten lukuhetkien innoittajaksi. Hankkeen aikana uudistettiin pääkirjaston lasten monitoimitilaa ja hankittiin lautapelejä ja muuta rekvisiittaa lasten iloksi. Kirjaston toimipisteissä näkyivät lisäksi erilaiset lastentapahtumat kuten teatteriesitykset, Täti Taikakynän vierailu, lasten elokuvahetket sekä satutunnit.

Hankkeen huipennuksena kirjasto järjesti huhtikuussa lasten piirustuskilpailun kymmenvuotiaan kirjastoauto Kotikujan Konstan kunniaksi. Piirustuskilpailun otsikkona oli Tulevaisuuden kirjastoauto ja siinä oli kaksi sarjaa: alle kouluikäiset ja koululaiset. Yleisö sai äänestää molemmista sarjoista oman suosikkinsa.