Kostianvirran taistelua muisteltiin Hattulan puolella

”Vaikka aurinko on jo noussut, tuosta aamuyön sakeasta sumusta on vieläkin muistona harmaata usvaa alavilla peltomailla. Syksyn kolea kosteus puree villakankaisen sotilastakin läpi. Ratsukon käynti on raskasta.”

Kostianvirran taistelu vuonna 1713 tuli Erik Stenrothille vastaan sotilasuran alkupuolella; hän oli ryhtynyt sotilaaksi vuonna 1709 Uudenmaan ja Hämeen ratsuväkirykmentissä. Stenrothin syntymävuodeksi on haarukoitu 1688, ja syntymän juhlavuoden innoittamana Stenroth sukuseura ry sukelsi tämän vuoden vuosikokouksessaan vuoden 1713 tapahtumiin suvun kantaisän näkökulmasta. Leppoisassa illallistilaisuudessa Kostianvirran taistelusta kävivät sanoin, kuvin ja sävelin kertomassa Neidot virran varrelta eli Tyyne Rantanen ja Miisa Hiltunen.

Tuula Rantanen

Neidot virran varrelta eli Tyyne Rantanen ja Miisa Hiltunen. Kuva ja teksti: Tuula Rantanen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?