Kevättodistukset

Kevätlukukauden lopuksi on aika jakaa todistukset heille, jotka eivät niitä muuten saa. Numerot annetaan käytöksestä ja huolellisuudesta, kuten ennen peruskoulua oli tapana.

Sauli Niinistö, käytös 9, huolellisuus 9. Mäntyniemestä ei ole vielä tehty kokonaan savutonta. Vieraiden joukkoon on päässyt pujahtamaan joutoväkeä.

Paula Risikko, käytös 10, huolellisuus 8. Puheenvuorot on jaettu oikeudenmukaisemmin kuin edellisellä kaudella, mutta Marimekon kolttu ei sovi jokaiseen tilaisuuteen.

Juha Sipilä, käytös 8, huolellisuus 10. Unohti, ettei Yleisradioon saa ottaa puheluita eikä lähettää tekstiviestejä kello 22:n jälkeen, jolloin toimittajat ovat jo nukkumassa. Huolellisuudessa hän päihittää kaikki päivystävät dosentit.

Sampo Terho, käytös 8, huolellisuus 10. Liian suulaan varamiehen käyttö Jussi-gaalan ohjaajapalkinnon jaossa alensi arvosanaa. Urheilu- ja eurooppaministerinä hän kannustaa Kimiä ja Bottasta, jotka eivät kaipaa hänen veikkausvoittovarojaan, kuten muut urheilijamme, taiteilijamme ja vanhat taistolaiset kirjailijat.

Petteri Orpo, käytös 10, huolellisuus 7. Hyvä artikulointi ja paita, puku sekä solmio sävy sävyyn. Valinnan vapauden salliminen Kokoomuksen eduskuntaryhmässä ja Helsingin kaupungintalossa alentaa arvosanaa

 

Antti Rinne, käytös 6, huolellisuus 10. Epäonnistunut yritys vallata demareille Kittilän kunta ja sen hiihtokeskus, mutta köyhien, eläkeläisten, työttömien, opiskelijoiden ja lapsiperheiden kurjuudesta kertominen kolmeen kertaan kaikissa puheenvuoroissa on huolellisuuden huippu, jolle edes Ville Niinistö ei yltänyt.

Jussi Halla-aho, käytös 10, huolellisuus 5. Eduskuntatalon ja puolueväen kiertäminen kaukaa näkyvät käytösnumerossa.

Touko Aalto, käytös 8, huolellisuus 6. Ville Niinistön vaimentaminen kohentaa käytöstä, mutta uuden naisystävän päästäminen julkisuuteen oli kovin huolimatonta.

Li Andersson, käytös 7, huolellisuus 10. Turun murteella huutaminen Eduskunnassa ei ole hyvää käytöstä, mutta äänen korkeuden pitäminen c-duurissa on huolellisuutta, joka antaa mahdollisuuksia siirtyä operettitaivaalle poliittisen uran jälkeen..

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.

Anna-Maja Henriksson, käytös 9, huolellisuus 8. Ruotsinkielisten puheenvuorojen pätevä tiivistäminen suomeksi tuo pisteitä, mutta kun on unohtanut etunimestään yhden i-kirjaimen ja sen, ettei enää istu hallituksessa, on huolimattomuutta.

Sari Essayah, käytös 10, huolellisuus 8. Ei jalkojaan säästä eikä vaatteilla koreile, mutta ei muista, että Päivi Räsänen on sentään lakkauttanut Liikkuvan poliisin.