Kimppakisassa pärjää nokkeluudella

Ruljanssin rastilla pakattiin retkeilyvälineitä ja -astioita.
Hilma & Olgan rastilla kudottiin jättipuikoilla.

Aktiivisestikin harrastavissa perheissä yhteinen tekeminen jää usein vähiin. Treeneihin ja kerhoihin lapsia kuskaavat vanhemmat häipyvät omien aktiviteettiensa pariin.

Luopioisissa järjestetään kerran vuodessa kisa, jossa perheenjäsenet pääsevät pätemään omilla taidoillaan. Kimppakisa tarjoaa monenlaisia onnistumisen elämyksiä, sillä lajit vaativat enemmän nokkeluutta ja tuuria kuin ketteryyttä ja voimaa. Ennen kaikkea tarvitaan kuitenkin perheenjäsenten yhteistyötä.

Kimppakisaidean isä on Pentti Lahtinen ja järjestelyvastuuta kantoi alkuun Lions-klubi. Nykyisin hauska tapahtumapäivä rakentuu ainutlaatuisella Luopioisten mallilla: mukana on iso joukko kotikylän yhdistyksiä, yrityksiä ja muita toimijoita. Yhteistyön ansiosta liikkeelle saadaan enemmän osanottajia ja talkooväkeä sekä varsin erilaisia rasteja, kun vastuu radastakin jaettiin tekijöiden kesken.

KäkiGolfin rastilla mitattiin puttitaitoja. Kuvat: Seppo Kääriäinen.

Tämänvuotiseen kimppakisaan saatiin mukaan myös paikalliset vapaa-ajan ammattilaiset, sillä Rautajärven KäkiGolf toi paikalle golfrastin ja Ruljanssi tehtävärastin, jossa piti pakata retkeilyastioita ja -välineitä.

Seurakunnan rastilla visailtiin tietokisassa ja Tupenpurijoiden rastilla heiteltiin frisbeetä. Osuuspankin Sirpa Leppäkoski järjesti salibandytaitoja mittaavan tehtävän ja Lions-klubi muun muassa tandemhiihtoa ja naruissa pujottelua. Käsityökeskus Hilman ja Olgan rastilla pääsi näyttämään neulontataitoja jättikutimien kanssa. Fyysisin tehtävä oli aika-arvio, jossa juostiin tai käveltiin sata metriä itse arvioimassaan ajassa.

Monet rastit olivat niin hauskoja, että joukkueet olisivat viihtyneet tehtävien parissa pidempäänkin. Tehtävien suoritusaika oli kuitenkin rajattu kolmeen minuuttiin, jotta päivä saatiin pidettyä tiiviinä.

Kisapäivä kokosi urheilukentän maastoon viitisenkymmentä osanottajaa ja kannustajaa. Olosuhteet olivat täysin päinvastaiset kuin Rautajärvellä vuosi sitten. Silloin joukkueet kisasivat kaatosateessa, nyt tehtäviä ratkottiin helteisessä paahteessa.