Tori heräsi eloon

Tapani Oksanen ajelee joka viikko Helsingistä Pälkäneen torikahvioon.

 

Tim Creole & Hot Rods avasi nostalgiamusiikillaan Tahteja torilla -tapahtumasarjan.

– Pälkäneen seurakuntatalon torikahviossa on ainutlaatuinen tunnelma, Tapani Oksanen kehuu.

Mies ajaa tunnelman ja kahvipöydän äärellä tavattavien tuttujen vuoksi joka viikko Helsingistä Pälkäneelle.

– Samalla tulee tukeneeksi hyvää asiaa.

Viime keskiviikkona lähes 250 kahvittelijaa kerännyt torikahvio levittäytyi seurakuntatalolta torin puolelle, sillä sen katokseen pistettiin aamupäivän ajaksi pystyyn lättybaari. Lätynpaistajat ruokkivat Elviksen musiikin paikalle houkuttamaa kesäkansaa, kun Tim Creole & Hot Rods avasi nostalgiamusiikillaan Tahteja torilla -tapahtumasarjan.

Torin aitiossa pääsi lähes eturiviin kuuntelemaan letkeitä tahteja.

Pälkäneen torilla soi kesän ajan elävä musiikki joka toinen keskiviikko kello 10 alkaen. Keskiviikkona 27.6. paviljongissa tunnelmoi Päivi Kosonen, jota Eveliina Virtanen säestää kanteleen kanssa. Heinäkuussa ovat vuorossa torijatsit ja -tanssit.

 

Kunnantalolla vilkkaampi myynti

Tahteja torilla -tapahtumien aikaan Pälkäneen uusi tori on siinä käytössä, johon se viime vuonna uusittiin. Kuntalaiset tyrmistyivät keväällä, kun torikauppiaat palasivat kunnantalon parkkipaikalle, jossa he olivat evakossa viime kesän remontin ajan.

Kunnantalon parkkipaikka on torikauppiaille keskeisempi ja mieluisampi kuin uusi tori.

Torikauppiaiden mukaan keskeisempi kauppapaikka on selvästi vilkkaampi kuin seurakuntatalon edusta. Ohikulkijatkin poikkeavat toripöytien äärelle, kun kaikki kauppa- ja apteekkiasiat hoituvat yhdellä pysähdyksellä.

Muuttohaluun vaikutti myös se, että uudesta torista tuli parkkipaikka. Kauppiaiden oli tultava aamuvarhaisella varaamaan myyntipaikat, jotta ne eivät täyttyisi koulun ja seurakunnan väen sekä monenlaisten retkeläisten autoista.

Kunnantalon parkkipaikalla torikauppiaille varataan keskiviikkoisin ja lauantaisin oma alue lippusiimojen avulla. Silti sekin käy vilkkaina päivinä ahtaaksi, kun työntekijöiden lisäksi apteekin ja kunnantalon asiakkaat yrittävät löytää autoilleen tilaa.

 

Torikahvion lettubaari ruokki musiikin ystäviä.

Tahteja torilla

27.6. Laulemia & Kantele: Päivi Kosonen ja Eveliina Virtanen

11.7. Torijatsit: Pälkäne Jazz Combo

25.7. Toritanssit – Vanhaa tanssimusiikkia: Yrjö Tikka yhtyeineen. Solistina Jermu Tikka

8.8. Klassista kesäpäivään: Kukkia Ensamble Duo

22.8. Toritanssit – Vanhaa tanssimusiikkia: Yrjö Tikka yhtyeineen. Solistina Jermu Tikka