Ainutkertainen Vatikaani

Näytelmän pääosassa nähtiin punamekkoinen Heidi Kiviharju. Kuva: Hannu Söderholm

Pälkäneellä saatiin keskiviikkoiltana kurkistus Kajaanin teatteriviikoille matkaavan näytelmään Vatikaani. Teos perustuu alusta loppuun Marja-Liisa Vartion samannimiseen runoon. Rauniokirkossa pidetty esitys oli tunnelmallinen ja maanläheinen kokonaisuus, jossa runon lukeminen pääsi pääosaan. Keskiviikkoinen näytös oli teoksen ainoa esityskerta Pälkäneellä.

Juha Hurmeen ohjaama näytelmä esittää Vartion runon kokonaisuudessaan hyvin riisuttuun tyyliin. Tulkinnassa vältetään kaikkia omia painotuksia ja keskitytään unikuvaan, proosaan ja taidenovelliin perustuvaan humoristiseen kertomukseen. Näytelmässä

ei ole keskitytty runon analysointiin, vaan se on haluttu tuoda näyttämölle sellaisenaan. Juha Hurmeen lisäksi näytelmässä ovat mukana Heidi Kiviharju, Kielo Kärkkäinen ja Emmi Kallioniemi.

Vatikaani sai ensiesityksensä rauniokirkossa. Kuva: Hannu Söderholm
Vatikaanin matka jatkuu Kajaanin tatteriviikolle. Kuva: Hannu Söderholm