”Pitkäkin kuivuus päättyy joskus”

Sydän-Hämeen Lehden luottoastronomi Plutonius Tähtinen käänsi ylimaallisen antenninsa oikeaan suuntaan kohti Venusta ja Uranusta ja kytki astraalitelevisionsa taivaskanaville. Mitä Plutoniuksen kosminen digiboksi tallensi eri tähtimerkeille juhannuksen ja loppukesän osalta?

 

Oinas 21.3.–19.4.

Kun muilla paistaa juhannuksena aurinko, oinaalla tuntuu satavan. Hyttysetkin kiusaavat sinua sinnikkäästi juhannuksen ajan. Älä anna huonon tuulen masentaa: pistä aurinkolasit silmille ja avaa sateenvarjo, niin tummat pilvet väistyvät tieltäsi. Ole kärsivällinen: juhannusyön koittaessa harmit väistyvät ja pääset nauttimaan juhannusyön taiasta. Yö johdattaa sinut aivan uudenlaiseen tilanteeseen, jossa olet kuitenkin välittömästi kuin kotonasi.

 

Härkä 20.4.–20.5.

Härillä saattaa juhannuksena olla taipumusta sentimentaalisuuteen. Kesäillan hämärtyessä ja juhannuskokon loimutessa mielessä pyörivät elämän isot kysymykset: kuka minä olen, mihin olen menossa ja mistä löytyy seuraava alkoholiannos. Sentimentaalisuus ei ole pahasta, mutta älä anna sen ottaa liikaa valtaa juhannuksen vietosta. Tee vaikka juhannustaikoja tai grillaa kaloreista välittämättä. Nyt on juuri hyvä aika irrotella ja antaa tunnelman viedä mukanaan.

 

Kaksonen 21.5.–21.6.

Kaksonen kaipaa juhannuksena seuraa. Keskikesän juhla on oivaa aikaa hurmata uusi tai yllättää nykyinen kumppani mitä luovemmilla tavoilla. Kesäyössä rakkaus kukoistaa ja juhannustaioilla voit saada ihmeitä aikaan. Älä kuitenkaan huoli, vaikka juhannus ei toisi kohdallesi rakkautta. Tosiystävät rinnallasi voit viettää unohtumattoman ja rakkauden täyteisen kesän. Ja mikäli rakkaus putkahtaa elämääsi kesän aikana, älä silti unohda ystäviä, sillä he ovat sinulle kultaakin kalliimpia.

 

Rapu 22.6.–22.7.

Turvattu taloutesi saa sinut tekemään juhannuksen alla hankintoja, jotka eivät ole ehkä aivan loppuun asti harkittuja. Osa niistä palaakin kummittelemaan sinulle myöhemmin joko henkisen tai fyysisen kuorman muodossa. Helpoin tapa välttää ylimääräiset huolet onkin keskittyä juhannuksen alla ydinkysymykseen: mitä sinä todella haluat ja tarvitset?

Riehakasta juhannusta suunnittelevan ravun kannattaa kiinnittää huomiota juhlaseuraansa. Jos usea rapu päätyy viettämään juhannusta samaan paikkaan, voi muodostuva rapula olla liikaa etenkin kaksosille ja oinaille.

 

Leijona 23.7.–22.8.

Kesä on (ranta)leijonien kulta-aikaa! Ota siis juhannuksesta kaikki irti. Sauno tuntikausia putkeen, vihdo kunnolla ja ui väsymättömästi. Kerää juhannuskukkia, souda jos siihen on mahdollisuus ja laula kovaan ääneen juomalauluja. Tähtimerkit ovat siinä asennossa, että saat palkintosi aktiivisuudestasi juhannuksen jälkeen. Muista kuitenkin varoa yllättävästi eteen tulevia nokkosia – nuotiolla on ikävämpi istua, jos kroppa on täynnä kutisevia pallukoita.

 

Neitsyt 23.8.–22.9.

Kesällä on hyvää aikaa etsiä uusia suuntia elämään. Elämänhallintasi on saattanut olla hieman haasteellista alkukesästä, eivätkä juhannushulinat ole helpottaneet. Loppukesästä on aikaa panostaa itseesi. Täydellistä elämänhallintaa ei saavuteta yhdessä yössä. Anna siis itsellesi aikaa. Keskity yhteen asiaan kerrallaan, ja siirry seuraavaan, kun edellinen tuntuu olevan kunnossa. Elämänhallinta on pitkä prosessi, joten muista nauttia matkalla. Pieniä peruutusaskelia ei myöskään kannata pelätä, kunhan suuntaus on eteenpäin.

 

Vaaka 23.9.–22.10.

Lähipiirissäsi mahdollisesti ilmi tulleet huolet painavat helposti sinuakin. Myötäelämisen taito on tärkeä ja arvostettava, mutta yritä pitää samalla itsesi tilanteen herrana ja rouvana – apusi on juuri tässä kohtaa suurinta arjen moottorina ja keventäjänä.

Juhannus on sinulle kaksiteräinen miekka – tilaisuus irrottautua hetkeksi kaikesta mutta samalla saatat kokea saavasi aivan liikaa aikaa asioiden pohdiskeluun. Onneksi joku tekee sinulle palveluksen oltuaan sellaisen velkaa; älä tee numeroa siitä, jos saat huomattavasti enemmän kuin mielestäsi itse annoit.

 

Skorpioni 23.10.–21.11.

Kesä on monien kummallisten sattumien aikaa ja eteen saattaa ilmestyä monia ennalta arvaamattomia asioita. Viimeaikojen hämmentävät tapahtumat käyvät kuitenkin pian taas järkeen. Kummallisien sattumien summana on uusia, hyviä asioita. Älä siis pelkää vastoinkäymisiä tai inhottavia sattumia. Pian ilkeät jutut vähenevät ja niistä kuoriutuu uusia motivoivia asioita syksyä varten.

 

Jousimies 22.11.–21.12.

Voiko ihanammin juhannuksen jälkeinen aika enää alkaa? Kyllä ja ei. Haavemaailmassa kaikki voi olla aina paremmin, mutta onneksi jousimiehellä jalat pysyvät pääosin hyvin maassa. Kestät arjen haasteet paremmin kuin sillä saralla heikko kauris, koska sensitiivisenä tiedostat, että ilman arkea ei myöskään ole juhlaa. Jos lomasi sattuu heinäkuulle, tuo puutarhanhoito sinulle arvaamattoman palkinnon.

Saat voimaa hyvistä ystävyyssuhteista (muista, ettei määrä aina suinkaan korvaa laatua), ja juhannuksesta eteenpäin lemmen kellon viisarit alkavat väristä kannaltasi mukavaan suuntaan.

 

Kauris 22.12.–19.1.

Vauhdikkaat juhannusmenot saattavat sekoittaa pääsi. Älä kuitenkaan jää vellomaan ajatuksiisi liian pitkäksi aikaa, vaan muista ottaa kesästä ilo irti. Turha asioiden vellominen vain paisuttaa murheet turhan suuriksi. Anna kesäfiiliksen johdattaa, ja saatat löytää uusi suuntia tulevaa syksyä ajatellen. Ota eteen tulevat asiat mahdollisuuksina, sillä parhaat asiat eivät ole vain niitä tuttuja ja turvallisia. Kesän edetessä opit hiljalleen päästämään irti kontrollista ja voit heittäytyä innolla uusiin seikkailuihin.

 

Vesimies 20.1.–18.2.

Toisin kuin moni luulee, vesimies ei automaattisesti innostu sateisesta juhannuksesta. Päinvastoin Merkuriuksen vaikutuspiiriin kuuluvat vesimiehet saattavat jopa olla muita tuskastuneempia siihen, että kuuma ja kuiva kesä hellittää otettaan.

Liialliseen murheeseen ei kuitenkaan ole syytä, sillä juhannus on kokonaisuudessaan vesimiehelle hyvä. Yksi kohtaaminen voi mullistaa koko loppukesäsi, joten pelaa korttisi oikein. Älä silti turvaa merkittyyn pakkaan, se pilaa mahdollisuutesi varmasti – ja mikä pahinta, ymmärtäisit virheesi suuruuden vasta paljon myöhemmin.

 

Kalat 19.2.–20.3.

Juhannuksen onkijoiden kalaonni näyttää tänä kesänä olevan varsin kehno, joten kaloilla on tiedossa riehakas ja vapaudentäyteinen keskikesän juhla. Ilo kannattaa todellakin ottaa irti, sillä juhannuksen jälkeen tiedossa on hieman haasteellisempia päiviä. Railakkaan juhlinnan jälkeen onkin aiheellista rauhoittua hetkeksi ja keskittyä omaan itseesi. Rentouduttuasi kunnolla olet jälleen valmis kesän menoihin ja jaksat nauttia loppukesästä täysillä.