Pälkäne TT toi Laaniselle kulttuuripalkinnon

Pälkäneläisessä Hannu Laanisessa on Pälkäneen kunnan kulttuurituottajan Marketta Vaismaan mukaan jotakin samaa yhdessä Lionel Messin, Jari Litmasen ja Tauno Sairialan kanssa. Jokaista on ajanut eteenpäin intohimo – Laanisen tapauksessa se on kohdistunut jalkapallon sijaan vanhoihin moottoripyöriin. Lisäksi hänen intohimonsa on ollut omiaan tuomaan lisäkipinää myös muiden pälkäneläisten arkeen.

Laaninen on järjestänyt vuodesta 2016 lähtien Pälkäne TT -näytösajoja eli vanhojen kilpamoottoripyörien näytösajoja Kankaanmaan teollisuusalueella. Tapahtuma on eräänlainen kilpamoottoripyörien liikkuva museo, joka on kerännyt paikalle satoja katsojia ympäri Suomea.

– Pälkäne TT on osoitus omien vahvuuksien likoon laittamisesta paikkakunnan elinvoiman lisäämiseksi ja myös siitä, että kulttuurin voi nähdä laajasti ja ennakkoluulottomasti useiden eri toimijoiden yhteistyönä, Vaismaa arvioi.

Näillä saatesanoilla hän kukitti Laanisen tämänvuotisena Tauno Sairiala -kulttuuripalkinnon saajana.

Laaninen kiitteli vuolaasti niin kuntaa kuin muitakin yhteistyökumppaneita sekä talkooväkeä.

– Toivottavasti saamme jatkossakin järjestää kisoja yhtä hyvässä ilmapiirissä.

 

Marketta Vaismaa onnittelee, Pälkäne TT:n ja Hannu Laanisen arvokkaisiin tukijoukkoihin kuuluva Pilvi Mansikkaviita seuraa katseella ja Hannu Laaninen pokkaa itselleen palkinnon ja Tauno Sairiolan yhden kirjan.