Aitoon päiväkotiko loppuisi… mitä ihmettä?

Taas kerran kummallinen säästöehdotus. Mitä järkeä on lopettaa päiväkoti Aitoosta, missä syntyvyys on Onkkaalan jälkeen suurinta? Ei tarvitse olla kummoinenkaan ajattelija, ymmärtääkseen, että tällaisella päätöksellä saadaan aikaan lapsiluvun väheneminen. Todennäköisesti lapsiperheiden muutto Aitooseen loppuu ja mahdollisesti poismuutto alkaa. Onko juonikkaana ajatuksena saada näillä toimilla myös aikanaan ala-aste loppumaan, jos lapsimäärä tietoisesti käännetään laskuun?

Parempi vaihtoehto olisi vaikkapa lakkauttaa lukio, missä oppilaita on jo pitkään ollut vähän. Lukioikäiset ovat kykeneviä itsenäisesti kulkemaan vaikkapa Kangasalle, niinhän ammattikoululaisetkin tekevät. En väitä tämänkään olevan parhaita vaihtoehtoja, mutta ehdottomasti parempi kuin lähteä tietoisesti autioittamaan elinvoimaista kylää lopettamalla tärkein… päivähoito.

Nyt näyttää siltä, että sivukylien lapsiperheet aiotaan laittaa maksumiehiksi esimerkiksi ylimitoitetulle ja kalliiksi tulevalle liikuntahallille. Näillä ehdotuksilla Pälkäne näyttäytyy todella nihkeästi
lapsiperheisiin suhtautuvalta kunnalta. Eikö olisi hienompaa niittää mainetta lasten parasta ajavana paikkana? Toivottavasti esitys jää vain ehdotukseksi.

Marja Toivari, Aitoo