Kesäbuffet-tapahtumasta päätettiin heti tehdä perinne

Ruoka maistui buffet-tapahtumassa ja tapahtuma tuntui olevan luonteeltaan juuri sopiva Puutikkalan VPK:n talon henkeen.

Puutikkalan VPK:n talolla lauantaina järjestetty ohjelmallinen kesäbuffet-tapahtuma muodostui heti ensimmäisellä kerralla menestykseksi. Tapahtumaan varatut sata menukorttia menivät kaupaksi hetkessä ja kymmenisen peruutuspaikkaakin täyttyivät nopeasti. Pirkko Syrjänen ja Riitta Kannel Puutikkalan VPK:sta olivat tyytyväisiä tapahtuman suosiosta. Odotukset olivat jo etukäteen korkealla.

– Tämä on tilan henkeen sopiva tilaisuus ja tila suorastaan odotti

Trubaduuri Aimo Kokkola viihdytti jutuillaan ja laulullaan. Pöydissä naurettiin vatsat kipeänä maittavan ruokailun ohessa.

tapahtumaa, Pirkko Syrjänen hymyili.

Tapahtumaa suunnitellaan suuren kysynnän ja onnistumisen jälkeen järjestettäväksi jälleen ensi vuonna ja ajankohtakin tuntuu sopivalta, kun juhannuksesta on selvitty eikä vielä tapahtumien täyteinen heinäkuu paina päälle. VPK:n talolle oli katettu 113 ruokailupaikkaa ja tarjoilusta vastasi Tarja Ali-Kipparin pitopalveluyritys, joka loihti pöytään maistuvan menuun. Ohjelmallisesta puolesta vastasi trubaduuri Aimo Kokkola, joka viihdytti ruokailijoita lauluillaan, tarinoillaan ja vitseillään. Kokkola muisteli muun muassa käyntejään Puutikkalan lavalla soittamassa sekä harjoittelemassa häävalssia.

Uusia tuttavuuksia, maistuvaa  ruokaa ja naurua

Niin ruoka kuin ohjelma maistuivat. Anna-Liisa, Lauri ja Hellevi Salonen sekä Anneli Aarikka, Päivi ja Pekka Rantti päätyivät kaikki samaan pöytäseurueeseen ja tapahtumassa sekä tutustuttiin että naurettiin vatsa kipeänä Aimo Kokkolan jutuille.

– Kyllä tässä jäävät stand up -koomikot toiseksi, seurue kiitti Kokkolan taitoa yhdistellä asioita ja saada kansa nauramaan.

– Vielä se vanha mies jaksaakin, naurahdettiin Kokkolasta, joka iästään itsekin useaan otteeseen sanaili.

Kaksi seuruetta oli toisille ennestään tuntemattomia, mutta yhteisen pöydän ympärillä tutustuttiin ja todettiin tapahtuman olleen kesän kohokohta ja vastaavaa toivottaisiin pian uudelleen.

– Halutaan taas samaan pöytään, seurue tuumi.

Myös ruoan kehuttiin olleen maistuvaa.

Idean tapahtumaan saivat Puutikkalan VPK:n miehet Puutikkalan maatalousnaisten astiastosta, joka oli säilytyksessä Ranttin navetassa.

– Astiat olivat aikanaan säilössä Ali-Anttilan navetassa, haettiin ne sieltä meille joskus äidin kanssa, äiti kun kuului maatalousnaisiin, muisteli Pekka Rantti kahvikuppeja, joista joi nyt kahvia.

– Siellä on meidän navetassa vielä kangaspuut, joilla saisi tehtyä komeaa ryijyä ja mattoa, sanoi virallisesti nykyään Vantaalla asuva, mutta Puutikkalasta kotoisin oleva Rantti maatalousnaisten omaisuudesta.

Puutikkalan VPK:n talo täyttyi ruokailijoista ensimmäistä kertaa järjestetyssä kesäbuffet-tapahtumassa. Onnistunut tapahtuma aiotaan järjestää ensi kesänä uudelleen ja tehdä tapahtumasta perinne.