Rantajazzeilla etnofuturistinen Mystic revelation of Teppo Repo

The Mystic Revelation of Teppo Repo.

Kuhmalahden Rantajazz järjestetään lauantaina 14. heinäkuuta kello 19 perinteisellä paikallaan eli Siuronsalmen venelaiturilla. Konsertissa esiintyy kaksi yhtyettä, joista ensimmäisenä tamperelainen Tropical boys. Yhtye soittaa vanhoja eksoottisia iskelmiä sovitettuna latino- ja swing-rytmeihin. Orkesterissa soittavat Kusti Vuorinen (sähköurut), Masi Suutarla (kontrabasso), Esko Vuorinen (rummut) ja Janne Tuomi (congarummut).

Illan toinen orkesteri on helsinkiläinen Mystic revelation of Teppo Repo, joka esiintyy tällä kertaa duona, eli Otto Eskelisen ja Arwi Lindin voimin. The Mystic Revelation of Teppo Repo on mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen yhtye, suomalaisen etnofuturismin tiennäyttäjä. Yhtyeen (Otto Eskelinen, Arwi Lind, Eero Tikkanen) musiikissa kuuluvat suomalais-ugrilaiset perinteet, shamanistinen ja arkaainen soundi, jazz sekä kansanmusiikki. Keikoilla meditatiivisesta ja intuitiivisestä tunnelmasta tulee kokemus, ja jokainen keikka on erilainen kuin aiemmat. Yhtyeen instrumentteihin kuuluvat esimerkiksi hirsirakentaja Paavo Eskelisen hirsisoittimet. Yhtyeen neljäs levy nimeltään Tulisen kukon tanssi julkaistiin viime joulukuussa. Lisäksi yhtyeen musiikkia kuullaan Ylelläkin esitetyssä Luonto sisälläni -elokuvassa. The Mystic Revelation of Teppo Repo keikkailee aktiivisesti myös Joose Keskitalon taustayhtyeenä.

Puffettia tapahtumassa pitää tällä kertaa Pohjan koulun vanhempainyhdistys.