Juurirockin kansainväliset tähdet Kisarannassa

Tämänvuotisen RaceCoast Rockin’ Festin pääesiintyjä on amerikkalainen Big Sandy & The Fly Rite Boys. Jo 30 vuotta keikkaillut bändi soittaa juurimusiikkia, jossa kuuluvat rockabillyn lisäksi myös swing- ja countryvaikutteet.

Heinäkuun puolivälissä seitsemättä kertaa järjestettävä RaceCoast Rockin’ Fest kokoaa Kangasalle 1950-luvun juurevan rock´n´rollin harrastajat. Kisarannassa kuullaan genren kansainvälisiä tähtiä, joita nähdään Suomessa harvoin tai ei koskaan.

Big Sandy & The Fly Rite Boys on kuulunut parikymmentä vuotta suosikkibändeihini. On upeaa tuoda se Suomeen, sanoo Kisarannan karkelon järjestävä Iikku Riepponen.

Hän uskoo, että amerikkalaisbändi pistää tanssijalat vipattamaan muillakin kuin 50-luvun musiikkiin vihkiytyneillä harrastajilla.

– Big Sandy on todella ammattitaitoinen esiintyjä, joka soittaa vastustamatonta hyvän tuulen musiikkia. Odotan keikalta todella paljon.

Riepposen toinen täky satunnaiselle kävijälle on italialainen Blind Rats. Kyseessä on neljään henkeen kutistettu taskuversio 40-luvun swingbändistä.

– Blind Rats on lähes kaikille uusi tuttavuus. Se on kiertänyt isoilla festareilla, ja sana on kiirinyt diggareiden keskuudessa. Jos sulkee silmänsä, voi olla vaikea uskoa, että lavalla on vain neljä miestä ukulelen, kontrabasson, pianon ja trumpetin kanssa.

Lisäksi RaceCoast Rockin’ Festin vetonauloja ovat englantilainen Glenn Doran & The Praerie Echoes sekä ruotsalainen Lil’ Camille & The Rattletones. Iltapäivällä terassilla soittavat venäläinen The Spootnics ja kotimainen Flat Broke Trio.

 

Amerikanrautoja ja tanssiopetusta

Kisarannan portit aukeavat lauantaina 14.7. kello 15. Paikalle kokoontuu näyttävä otos entisajan amerikanrautoja sekä saman aikakauden levyjen ja vaatteiden kauppiaita. Lisäksi Kisarannassa voi osallistua tanssiopetukseen. Tapahtuman yhteyteen järjestetään Kisaranta -cruising joka saapuu paikalle noin kello 17.30 00. Luvassa on pitkä letka toinen toistaan upeampia jenkkiautoja.

Karkelon järjestelyt alkavat jo olla viimeistä vailla valmiit.

– Bändien kanssa on varmisteltu yksityiskohtia, ja kaikki odottavat innolla Suomeen tuloa. Viimeiset päivät sitten jännitetään sääennusteita, vaikkei keleillä lopulta ole kovin isoa merkitystä, kun kaikki bändit soittavat tanssilavalla, katon alla.

Kisarantaan nousee tapahtuman ajaksi myös tilapäistä majoitustilaa, sillä tamperelainen Lentävä mökki Oy tuo paikalle siirrettävän eHut -mökin. Pieneen mökkiin mahtuu majoittumaan 2–4 henkeä. Sänkyjen lisäksi mökistä löytyy minijääkaappi, sähköliitäntä ja hyllytilaa.

Mökkejä oli saatavissa kymmenen, mutta lopulta vain yksi varaus toteutui.

– Ei kokeilu välttämättä jää tähän yhteen kertaan, vaan pistämme mökin viereen kyltit, että tällaista majoitustilaa olisi saatavissa ensi vuonna, Iikku Riepponen sanoo.

Laimeaksi jäänyt kysyntä kertoo kuitenkin siitä, ettei petipaikkojen puute nosta lähtemisen kynnystä.

– Porukka hankkii bussit kaupungista tai ottaa huoneen Aapiskukosta, josta järjestyy myös aamupala.

Riepponen odottaa Kisarantaan reilua 600 juhlijaa.

– Lippukauppa on käynyt ennakkoon hieman edellisvuosia paremmin. Tänä vuonna kävi hyvä tuuri, sillä samalle päivälle ei sattunut mitään isompia karkeloita, joissa olisi ulkomaisia bändejä.

Rockabillykarkeloiden kentälle tuli lisää tilaa, kun maan suurimmat juhlat loppuivat juhannuksena järjestettyyn sadanteen juhlajamboreehen.

– Vähän haikein mielin sieltä kotiuduttiin. Mutta nyt muille voi riittää entistä enemmän kävijöitä, kun juhannuksena ei ole enää isoa Jamboreeta, Iikku Riepponen sanoo.

Tämänvuotisen RaceCoast Rockin’ Festin pääesiintyjä on amerikkalainen Big Sandy & The Fly Rite Boys. Jo 30 vuotta keikkaillut bändi soittaa juurimusiikkia, jossa kuuluvat rockabillyn lisäksi myös swing- ja countryvaikutteet.