Kunniakäynti Sahalahden sankarihaudoilla

Retkeläiset yhteiskuvassa. Kuva: Sirkka Ojala

Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistyksen, Pajarin Poikien Perinneyhdistyksen ja Tampereen Suojeluskunta- ja Lottamuseon hallituksen jäsenet tekivät kesäkuun lopussa kesäretken Sahalahdelle. Retken aiheena oli tutustua Museomakasiinissa olevaan Kari Elkelän näyttelyyn ”Sahalahti sisällissodasta asekätkentään”. Paikallisina isäntinä toimivat Sahalahden Sotaveteraanien hallituksen jäsenet.

Tapahtuman aluksi retkeläiset kävivät kirkkomaalla laskemassa sinivalkoisen havunoksaan sidotun kukkakimpun Vapaussodassa kaatuneen Paavo Lehdon haudalle sekä sotien 1939–45 sankarihaudalle. Näyttelyn esitteli sen tekijä, Sahalahden oma poika, fil. tohtori Kari Elkelä. Hän on koonnut näyttelyyn aiheesta hämmästyttävän laajan kuva-, esine- ja tietoaineiston. Hän on tehnyt aiheesta myös kirjan.

Markku Rauhalahti

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>