136-vuotias Aitoon VPK juhli perinteisin menoin

Marssi lähti perinteisesti klo 13 Aitoon kylältä kohti Honkalaa ja seuraamassa oli iso joukko yleisöä. Mukana olivat tänä vuonna Aitoon VPK:n lisäksi Onkkalan, Rautajärven ja Salmentaan VPK:t.

Kirkastusjuhlien yhteydessä juhlistettiin sunnuntaina tuttuun tapaan myös Aitoon VPK:ta päiväjuhlassa. Vuonna 1882 perustetulle Aitoon vapaaehtoiselle palokunnalle tuli mittariin 136 vuotta. Juhlallisuudet alkoivat perinteisellä marssilla, joka lähti Aitoon kylältä kohti Honkalaa. Tänä vuonna mukana olivat Aitoon VPK:n lisäksi myös Onkkaalan, Rautajärven ja Salmentaan palokunnat. Marssia seuraamaan ja muusta ohjelmasta nauttimaan oli saapunut kansaa sankoin joukoin.

Juhlassa palkittiin ansioituneita palokuntalaisia. Vuoden palokuntanuoria nimitettiin kaksi: Oona Koponen ja Saana Lampinen. Lisäksi palkittiin työmyyrinä Lauri Hilden ja Noora Rantanen ja vuoden palokuntalaiseksi valittiin Pentti Lempinen. Palkitsemassa olivat Erkki Hyöki, Kari Keino ja Ari Viitanen.

Ansioituneet palkittiin

Tapahtumassa palkittiin ansioituneita palokuntalaisia. Kunniapalopäällikkö Kari Keino, yhdistyksen puheenjohtaja Erkki Hyöki, sekä Ari Viitanen suorittivat palkitsemiset. Vuoden nuoria palokuntalaisia valittiin tänä vuonna kaksi: Oona Koponen ja Saana Lampinen, perusteina valinnalle oli aktiivinen ja tunnollinen harjoituksissa käynti. Lisäksi palkittiin vuoden työmyyrinä Lauri Hilden ja Noora Rantanen sekä vuoden palokuntalaisen titteli lankesi Pentti ”Peuhu” Lempiselle, joka on monivuotinen palokunnan

Luukas Saxberg pääsi kokeilemaan palomiehen hommia Pikku palomies-radalla äitinsä Noora Saxbergin kanssa.

varapäällikkö ja myös yhdistyksen virallinen putkimies.

Honkalan pihalla oli tuttuun tapaan tarjolla monenlaista myytävää ja lapsille erilaista ohjelmaa kuten pomppulinna, kasvomaalausta ja Pikku palomies-rata, jolla pääsi testaamaan palomiestaitojaan. Myös pälkäneläinen Luukas Saxberg pääsi kokeilemaan tulen sammuttamista äitinsä Noora Saxbergin kanssa. Vielä ei Luukas Saxberg osannut sanoa, tuleeko hänestä isona palomies, äiti Noora Saxberg arveli, että sammutusharjoittelu taisi vähän jännittää. Palkinnoksi tuli kuitenkin punainen palomieskypärä.

Kotijoukkue vei voiton vesiviestissä

Juhlassa VPK:t ottivat toisistaan mittaa perinteisessä vesiviestikilpailussa. Tällä kertaa vastakkain olivat viime vuoden voittaja, kotijoukkue Aitoon VPK sekä Rautajärven VPK. Vesiviestissä palokunnista kootaan joukkue, jossa on 1-4 juoksijaa ja tavoitteena on toimitta mahdollisimman paljon vettä ämpäreissä ja mahdollisimman nopeasti. Nopeuden lisäksi valttia on olla läikyttämättä, sillä pisteet kertyvät vesisaaliin mukaan. Viestissä kisataan Heikin maljasta, joka kunnioittaa Aitoon entistä palopäällikköä Heikki Syväpäätä. Pokaali siirtyy vuodeksi voittaneen VPK:n hallintaan, joka kaiverruttaa siihen nimensä. Pokaali ei tänä vuonna siirtynyt minnekään, vaan Aitoon VPK vei viestivoiton ja Heikin malja jäi kotijoukkueen haltuun pistein 99.5 kun Rautajärven joukkueelle kertyi pisteitä 92.5.

Palokunnan kalustoa oli esillä ja siihen oli mahdollisuus tutustua lähituntumalta. Lisäksi Walk Brass-yhtye soitti tahtia.

Vesiviestissä ottivat toisistaan mittaa Aitoon ja Rautajärven VPK:t. Heikin malja jäi Aitooseen toiseksi vuodeksi, kun kotijoukkue otti kisassa voiton.