Likat Liikkeelle syyskuussa

Likat Liikkeelle -tapahtuman ideoineet pohjalaisakat Paavolanharjusta, vas. Tiina Knuutinen, Minna-Liisa Virpinen, Jaana Ketola, Riia Mattila ja Tuula Jaakkola.

– Me ollahan tälläänen vähä puolihullu pohojalaasakkojen porukka Paavolanharjusta!, kuuluu vastaus, kun kysyn, että mikäs porukka tämä oikein on, joka aikoo järjestää syyskuussa kaikkia pälkäneläisnaisia liikuttavan tapahtuman Likat Liikkeelle.

Etelä-Pohjalaisilla juurilla varustettuun porukkaan kuuluvat Jaana Ketola, Riia Mattila, Tiina Knuutinen, Tuula Jaakkola ja Minna-Liisa Virpinen.

– Minä oon kyllä vaan tälläänen puolipohojalaanen, nauraa Virpinen, joka vietti kaikki lapsuuden kesänsä sukulaisten luona Etelä-Pohjanmaalla.

Porukan naisilla on ollut jo pidempään ajatuksena järjestää joku mukava naisten tapahtuma Pälkäneellä. Kävi ilmi, että pälkäneläiset naiset ovat kaivanneet muutaman vuoden ”pöytälaatikossa ollutta” naisten harjulenkkiä, joten nämä naiset päättivät järjestää vastaavan tapahtuman itse.

– Ajatuksena on järjestää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tapahtuma, kertoo Jaana Ketola.

– Tapahtuman keskuksena toimii Nuijantalo, jonka kahvila on myös mukana tapahtuman järjestelyissä, jatkaa Ketola.

Tapahtuman pääsisältönä on naisten lenkki Syrjänharjussa omavalintaisella vauhdilla edeten. Lenkkeilyn ei ole tarkoitus olla ryppyotsaista touhua; reitin varrella saattaa törmätä erilaisiin naisen hyvinvointia tukeviin rasteihin.

– Saamme näille rasteille varmasti muutaman yllätyssponsorin, kertoo naistentaudeilla työskentelevä Riia Mattila.

Tapahtuman järjestämiseen oman panoksensa ovat luvanneet antaa myös Pälkäneen kunta, Aito Säästöpankki sekä Aapiskukko.

Tarkoituksena on kannustaa myös pälkäneläisiä hyvinvointiyrittäjiä mukaan tapahtumaan.

– Muutamat yrittäjät ovat jo lupautuneetkin mukaan, kertoo Tiina Knuutinen. Ennen lenkkiä osallistujat pääsevät tutustumaan yrittäjien toimintaan Nuijantalolla. Yrittäjät voivat tulla esittelemään toimintaansa ilmoittamalla kiinnostuksensa järjestäjille.

– Yrittäjien toimintaan tutustumisen lisäksi pidämme ennen lenkkiä myös alkuverryttelyn Nuijantalolla, kertoo vasta oman hyvinvointialan yrityksen perustanut Jaana Ketola.

Lenkin jälkeen Nuijantalolla on tarjolla ruumiin ja hengen ravintoa. Nuijantalon kahvilasta on saatavilla liikuntatapahtumaan sopivaa syötävää ja juotavaa. Maaliintulomusiikista vastaa tamperelainen yhtye Tohtori Karma ja Komppiratio.

– Yksi bändin jäsenistä on pälkäneläinen, vinkkaa Tuula Jaakkola.

– Yhtye soittaa menneiden vuosien klassikkohittejä omina sovituksinaan, jatkaa Jaakkola.

– Musiikkikaan ei ole ryppyotsaista, niin kuin ei mikään meidän tapahtumassa!

Loppuverryttelyt sujuvat siis mukavasti musiikin tahtiin jammaten.