Pääsetkö lautalla virran yli?

Kostianvirralla lauantaina 4.8. järjestettävä Varrella virran -tapahtuma tarjoaa tilaisuuden ihastella Pälkäneettä höyrylaivan tai kirkkoveneen kyydissä. Laivakyytiä tai soutuvuoroa odotellessa aika ei käy pitkäksi, sillä vierasvenesatamaan on järjestetty monenlaista koko perheen ohjelmaa. Paikalla on muun muassa pelle, pomppulinna ja elävää musiikkia. Purtavaa saa muun muassa partiolaisten kanttiinista.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään Kostianvirran taistelu -extremekilpailu, jossa 4–6 -henkiset joukkueet rakentavat lautan päästäkseen virran yli. Rakentamisessa käytettävät tarvikkeet ja työkalut ansaitaan tehtävärasteilla.

– Me lähdetään kisaan kahden miehen, kahden naisen ja kahden lapsen joukkueella. Mukana on muun muassa insinööri, jonka ammattitaidosta on toivottavasti hyötyä lautan rakentamisessa. Mukana on myös lääkäri, mutta toivottavasti hänen taitojaan ei tarvita, pälkäneläinen Minna Peltola nauraa.

Perhejoukkuetta täydentää tamperelainen veljen perhe sekä 10- ja 12-vuotiaat lapset.

– Oman pojan partiotaitoja olisi nyt tarvittu, mutta Kostian kahlaajilla sattuu juuri samaan aikaan olemaan partioleiri, Peltola harmittelee.

Hän vakuuttaa, että muistakin löytyy partiohenkeä.

– Paineita on turha ottaa, kun etukäteen ei tiedä, mitä tehtävärasteilla tulee eteen. Oletuksena on, että on hauskaa. Toivottavasti muillakin kuin katsojilla, Peltola sanoo.

– Maaliin on tarkoitus selvitä, ja tärkeintä on yhdessä tekeminen.

Kostianvirran taisteluun voi ilmoittautua heinäkuun loppuun saakka osoitteessa shl.fi/kostianvirrantaistelu, josta löytyy myös lisätietoa extremekilpailusta. Mukaan otetaan maksimissaan kahdeksan 4–6-henkistä joukkuetta.

Kostianvirran upeisiin maisemiin pääse Varrella virran -tapahtumassa kirkkoveneen airoissa ja höyrylaivan kyydissä.

 

Pellellä riittää kysyntää

Kirsi-Marja Penttilä on tehnyt viimeisen kahden vuoden aikana satunnaisesti pellekeikkoja lastentapahtumissa ja -juhlissa. Kysyntää riittää ja nyt nainen on tehnyt päätöksen toiminimen perustamisesta.

– Teen juhlajuontoja ja räätälöin ohjelmaa ja teemaa asiakkaan toiveen mukaan.

Penttilällä on repertuaarissaan monia hahmoja aina pellestä merirosvoon ja nalleen.

– Jos joku haluaa, että merirosvo tulee juhliin aarteen kanssa niin sitten se tulee, toteaa Penttilä.

Yksi Penttilän hahmoista on Höveli-pelle.

– Jakelen hövelisti ilmapalloja, joista vääntelen miekkoja ja eläimiä, ja mitä nyt lapset muuta pyytävätkään. Joskus lapset ja aikuisetkin pelkäävät pellejä, mutta kun antaa tilaa ja aikaa, niin yleensä lapset rentoutuvat ja tulevat juttelemaan mukavasti, kertoo Penttilä pellehommista.

Penttilä saapuu Pälkäneen Varrella virran -tapahtumaan lauantaina 4.8. nimenomaan Hövelin roolissa.

– Kiertelen yleisön seassa hauskuuttamassa lapsia ja tekemässä ilmapalloja. Tapahtumasta saavat kaikki mukaansa varmasti ainakin hyvän mielen.