Musiikin ystävää hemmotellaan

Musiikin ystäviä hemmotellaan viikonloppuna ilmaiskonserteilla, joiden tähdet täyttävät tavallisesti suuria konserttitaloja.

Lauantai-iltana Luopioisten Liekin terassilavalla esiintyy Sir Elwood duo. Sunnuntaina muun muassa Miljoonasade ja Heikki Silvennoisen bändi tähdittävät Saarikylien Myllyrockia. Molemmat tapahtumat ovat maksuttomia.

 

Ajoissa saapuva varmistaa paikkansa

Ainoastaan Sir Elwood duona viime vuodet esiintyneet Juha Lehti (oikealla) ja Junnu Saaresaho (vasemmalla) ottivat viime vuonna Liekkiin keskelleen myös kitaristi Jussi Virtasen.

Hanna Paasio toteutti viime vuonna pitkäaikaisen unelmansa, kun hän sai Sir Elwood duon Liekin lavalle. Juhlan kunniaksi duo täydentyi kitaristi Jussi Virtasella, joten pitkästä aikaa kasassa oli takavuosien suosikkibändi basistia ja rumpalia vailla täydellä suosikkikokoonpanolla.

Mökkikauden päättävänä venetsialaisviikonloppuna järjestettyä huikeaa ja tunnelmallista iltaa on muisteltu moneen kertaan.

– Uusintakeikka järjestyi huomattavasti helpommalla kuin ensimmäinen. Mikäli se minusta olisi kiinni, niin bändi soittaisi Liekissä vähintään kerran vuodessa, Hanna Paasio vakuuttaa.

Liekki pitää itsepintaisesti kiinni maksuttomista bändi-illoista. Myöskään Sir Elwoodin keikalle ei myydä etukäteen lippuja, vaan paikkansa voi varmistaa saapumalla ajoissa paikalle. Nälissään ei iltaa tarvitse odottaa, sillä Liekkiin on katettu kello 18–21 iltapalabuffet.

– Moni on yrittänyt kysyä, monenko aikaan vielä mahtuu sisään. Liekkifestissä Irinan keikalle alkoi kertyä jonoa kahdeksan jälkeen, sillä täyteen taloon voidaan ottaa uutta väkeä vain sitä mukaa kun entisiä lähtee.

 

Nähdäänkö Kumpulassa inkkaripäähine?

Heikki Salo tuo tänä vuonna Myllyrockiin Miljoonasade -bändinsä.

Saarikylissä on viikonloppuna tarjolla ruispuuroa ja rokkia. Lauantaina ja sunnuntaina vietettävillä Myllypäivillä pääsee aistimaan entisajan maalaismeininkiä Haaviston tilalla ja tuulimyllyllä. Vanhat maatalousvekottimet puksuttavat ja seppä takoo pajassaan. Tunnelmallisen tapahtuman vetonauloihin kuuluu vastajauhetusta rukiista keitettävä puuro.

Myllypäivät huipentuvat sunnuntai-iltana kello 18 alkaen Haaviston tilalla järjestettävään Myllyrockiin. Hirsiaitan seinän läpi puhkaistulle lavalle laskeutuvat ainakin Miljoonasade, Heikki Silvennoinen oman bändinsä kanssa, Toni Lähteenmäki ja Matti Virtanen.

Tapahtuman isä Heikki Salo soittaa jo iltapäivällä Kumpulan lastenkonsertissa kello 15.

– Mukaan pääsee myös itse Herra Heinämäki (Heikki Hela), jota ei yleensä nähdä lato-orkesterin keikoilla, sillä tänä vuonna vedämme Laulavan latokoulun, Heikki Salo kertoo.

Lasten suosikkibändi Herra Heinämäen lato-orkesteri pitää sunnuntaina kello 15 Laulavan latokoulun Saarikylien Kumpulassa.

Laulava latokoulu on kiertänyt suurissa konserttitaloissa. Tampereen seudulla lastenkonsertti on nähty ainoastaan Tampere-talossa.

Heikki Salon ja Heikki Helan lisäksi mukana ovat Herra Timotei (Janne Louhivuori), Voimamies Horsma (Jouko Mäki-Lohiluoma) ja Päällikkö Punanata (Mikko Löytty), jonka intiaanipäähineestä nostatettiin keväällä valtava kohu.

Päällikkö Punanatan hahmo on syksyn aikana uusiutumassa. Lisäksi lato-orkesterilta on tulossa muun muassa kokooma-albumi ja kirja.