Kostianvirralla vilkasta lauantaina

Kostianvirran upeisiin maisemiin pääse Varrella virran -tapahtumassa kirkkoveneen airoissa ja höyrylaivan kyydissä.

Varrella virran -tapahtuma vaikuttaa lauantaina 4.8. Pälkäneen liikenteeseen sekä tiellä että vesillä.

Maksuton koko perheen tapahtuma käynnistyy vierasvenesataman tapahtumalavalla puolilta päivin. Kostian linnakkeella ja rantaan johtavan Nenäpääntien varressa on rajoitetusti pysäköintitilaa, ja siksi auto kannattaa jättää esimerkiksi Kostian koululle, josta on parin sadan metrin kävelymatka tapahtumapaikalle.

Tapahtuma tuo liikennettä myös Kostianvirralle, sillä kirkkoveneet ja höyrylaiva kuljettavat tapahtumavieraita ihastelemaan kylän maisemia vesiltä käsin. Lisäksi virralla kulkee palokunnan vene ja kanootteja, jotka turvaavat kello 14 alkavan Kostianvirran taistelu -kisan virranylitystä.

Extremekisassa 4–6-henkiset joukkueet ylittävät virran itse tehdyillä lautoilla. Niiden rakentamisessa käytettävät materiaalit kerätään tehtävärasteilla, joissa koetellaan joukkueiden nokkeluutta, fysiikkaa ja yhteishenkeä.

Veneilijöiden toivotaan jättävän vierasvenelaiturin paikat tyhjäksi tapahtumapäivän ajaksi. Tapahtuman aikana vesiliikenteessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

 

Pelle, pomppulinna ja elävää musiikkia

Lauantaina 4.8. kello 12–16 järjestettävän Varrella virran -tapahtuman takana ovat Sydän-Hämeen Lehti, Aito Säästöpankki ja Pälkäneen kunta. Onkkaalan VPK turvaa tapahtumaa ja partiolippukunta Kostian Kahlaajat ruokkii vieraita. Rannan leppoisaan piknikpäivään voi lähteä myös omien eväiden kanssa.

Kirkkoveneiden ja höyrylaivan kyytiin pääsee maksutta kello 12 alkaen. Höyrylaiva Satu sekä Kukkian kulkuri ja Sappeen kirkkovene Aino risteilevät virralla koko tapahtuman ajan.

Varsinainen tapahtuma käynnistyy kello 13. Juontajina toimivat Hanna-Leena Turpeinen ja Hanna-Mari Kujala. Tapahtumalavalla soittaa Tim Creole & Hot Rods ja pikkuväkeä viihdyttävät muun muassa pelle ja pomppulinna.

Varrella virran -tapahtuman juontajana toimii Hanna-Leena Turpeinen.