Samaistuttava ulkoilmaelokuva

Rousku (Kari-Pekka Toivonen) ja Raninen (Aku Hirviniemi) perustavat Varasto 2 -elokuvassa oman remonttialan yrityksen, vaikka alan työt eivät ole täysin halussa. Kuva: Pate Pesonius.

Perjantaina 3.8. Niitty-Seppälän kesätorilla katsellaan elokuvaa. Pimenevien elokuisten iltojen kunniaksi kello 22.30 alkaa ulkoilmateatterissa pyöriä tänä vuonna julkaistu elokuva Varasto 2. Taru Mäkelän ohjaama duunarikomedia on tavallisten suomalaisten tarinoita kertova ja samaistuttava tarina.

– Elokuva on tehty ihmisille. Siinä on asioita, jotka koskettavat kaikkia alkaen esimerkiksi teini-ikäisten kasvatuksesta, kertoo Mäkelä.

Vaikka elokuva onkin jatko-osa vuonna 2011 valmistuneelle Varasto-elokuvalle, toimii se ohjaajan mukaan oikein hyvin itsenäisenä. Paikalle voi siis hyvin tulla nauttimaan elokuvasta, vaikka ei ensimmäistä osaa olisi nähnytkään.

– Ei tarvitse tehdä kotiläksyjä, naurahtaa Mäkelä.

Taru Mäkelä on viettänyt kesiänsä Kukkian rannalla vuodesta 2003. Sitä ennen Luopioinen on tullut tutuksi isovanhempien Ristisaaressa sijainneen kesäpaikan ansiosta.

– Tämä on sellainen lapsuuden kesäparatiisi, kertoo jo kuusikymmentäluvulla Luopioisissa lomaillut ohjaaja.

– Nykyisin olen aivan vakituinen kesäasukas. Varsinkaan ravustuskaudella minua ei saa täältä pois kirveelläkään, paitsi Niitty-Seppälään, naurahtaa Mäkelä.