Jukolaa varten harjoitellaan jo Kangasalan maastoissa

Kangasalan maastoissa harjoitellaan jo tulevan suunnistusvuoden kohokohtaa, Jukolan viestiä, varten.

Tarjolla viisi valmiiksi suunniteltua suunnistusharjoitusta. Metsään on viety rastilippuja Ponsaan, Kisapirtin maastoon sekä aivan Jukola-maaston naapurissa sijaitsevien uusien karttojen Rutakorven ja Majaalahden alueelle.

Ensimmäiset harjoituskartat myytiin kesäkuun lopussa. Karttoja voi ostaa Jukolan järjestäjäseuran Kangasala SK:n ja Jukola 2019 -kisan kotisivujen kautta.

Harjoitusradat on laatinut Kangasala SK:n suunnistaja Santeri Sainio.

‒ Yritämme tarjota monipuolisia suunnistustehtäviä Kangasala Jukolan tyyppimaastoissa. Kaikilta radoilta löytyy hajontaa, joten ne soveltuvat hyvin myös viestiharjoituksiksi.

Suunnistuksessa hajonta tarkoittaa, että radalla osa rasteista ei ole samoja kuin toisella suunnistajalla. Hajontarastit sijaitsevat lähellä toisiaan, yleensä 50‒200 metrin säteellä. Tarkoitus on saada suunnistajat tekemään itsenäistä työtä ja suunnistamaan itse rastille saakka. Viestikilpailussa kaikki joukkueet ovat viestin päätteeksi juosseet samat rastivälit, mutta eri järjestyksessä.

Harjoitukset antavat samalla hyvän kuvan ensi vuoden Jukolan kartoitustyylistä, sillä kaikki harjoituskartat ovat Kangasala Jukolan kartasta vastaavan Janne Weckmanin käsialaa.

‒ Viralliset Jukola-harjoitukset ovat taitovaatimuksiltaan samantasoisia kuin Jukolan kilpailuradatkin. Ensimmäisiä kertoja suunnistusta kokeilevan kannattaa käydä ensin hankkimassa kokemusta iltarasteilta, joita järjestetään Pirkanmaalla useampana päivänä viikossa aina lokakuulle asti, Santeri Sainio vinkkaa.

Lokakuun 19.‒21. päivä järjestetään erillinen Jukola-leiri, joka on suunnattu ensi vuoden Kangasalan Jukolaan aikoville.