Kuuma kesä karsi vieraita – mutta ei positiivista palautetta

– Trooppinen Suomen kesä on koetellut kesänäyttelyitä: yleisöä on käynyt vähemmän, niin myös Taidepappilassa, kertoo Kuhmalahden Taidepappilan isäntä Teemu Luoto.

Toki näyttelyn Kuhmalahdella on silti ehtinyt nähdä jo parituhatta kävijää.

Luodon mukaan kävijöiden palaute on ollut erittäin positiivista.

– Sisätilojen taiteilijoista on mainittu japanilaisten Hoshikan identtisten kaksosten Tatsuon  ja Tamion  maalausten erilaisuus – Tatsuon monimetriset ”tanssijatytöt” ja Tamion analyyttiset pikku maalaukset. Tatsuo on asunut Suomessa vuodesta 1986 alkaen ja Tamio asuu Japanissa, hän kertoo.

Keskustelua ovat aiheuttaneet yhtä lailla niin Marianne Laitin mystisiksi koetut pastellityöt kuin Virve Liljan arvoitukselliset maalauksetkin. Ajatuksia ovat herättäneet myös Jukka Tuomisen taulusarja ja Maria Stereon jättiseinäkellot.

Eläinten kappeli.

Luodon oma ulkoteos ”Ihmissyöjäpuu”, jossa lahonneesta jättipuunrungosta nousee jalkoja ja käsiä, on jakanut mielipiteitä. Sen sijaan pihan makasiinista löytyvä ”Eläinten kappeli” on ollut lähes poikkeuksetta kävijöiden mieleen.

Taidepappilan näyttelykesä jatkuu 5. elokuuta asti.