Miljoonasade viimein Myllyrockissa

Haaviston tila täyttyi tuttuun tapaan festarikansasta. Anniskelualue oli laajennettu entisestään ja Miljoonasateen hitit saivat ihmiset tanssimaan ja laulamaan yhteen ääneen.

Saarikylien Myllyrock ei mainostamista kaipaa, yleisö löytää sinne kyllä tiensä. Pienestä tapahtumasta on vuosien varrella tullut enemmän kuin pieni. Sympaattisen leimansa Myllyrock on kuitenkin säilyttänyt. Tänäkin vuonna Haaviston tilan pihapiiri oli sakeana väestä. Festivaali sai alkunsa seitsemän vuotta sitten, kun tilalla kuvattua Herra Heinämäki-elokuvaa varten rakennettu esiintymislava jätettiin purkamatta ja siellä päätettiin järjestää festivaalit.

– Siitä lähtien ajattelin, että olisi kiva saada Miljoonasade Myllyrockiin, Heikki Salo sanoi omasta bändistään.

Ongelmana oli ainoastaan se, että vuonna 1986 aloittanut bändi oli lopettanut. Vuonna 2014 Miljoonasade kuitenkin aloitti taas soittamisen ja Heikki Salolle virisi jälleen mieleen ajatus bändistään Myllyrockissa. Muina vuosina ilmaantui aikatauluongelmia, mutta tänä vuonna Heikki Salon haave viimein toteutui ja Miljoonasade soitti Myllyrockissa.

Heikki Salo haaveili jo Myllyrockin alussa Miljoonasateen esiintymisestä Saarikylissä. Tänä vuonna odotettu keikka viimein toteutui. Myös yleisö tuntui sitä odottaneen.

Marraskuu raikui heinäkuun illassa

Miljoonasadetta oli Saarikyliin nähtävästi odotettukin. 1980-luvun klassikot saivat yleisön laulamaan ja tanssimaan. Heinäkuisessa illassa kaikuivat ulkomuistista muun muassa Marraskuun ja Voipallon sanat. Miljoonasateen kappaleet ja Heikki Salon jutustelut viihdyttivät yleisöä. Salo kertoi aikanaan napanneensa kappaleeseen Rokkibändi Wounded Knee bändin nimen Kangasalan Sanomista. Kaikki vuodet hän on odotellut, että bändin soittajat ilmoittautuisivat, mutta ei heistä ole koskaan kuulunut.

– Älkää koskaan perustako rokkibändiä, siinä voi käydä niin, että olette soittamassa vanhassa riihessä, jossa on niin kuuma, että jalat sulavat lattiaan, Heikki Salo nauroi biisin spiikissä.

Heikki Salo sai yleisön laulamaan kuorossa Miljoonasateen hittejä kuten Tulkoon rakkaus, Voipallo ja Marraskuu.

Kotikonnuilla soittaminen jännittää

Myllyrock on ilmainen tapahtuma, jossa viihtyvät kaikenikäiset pienistä lapsista alkaen. Tapahtuman jatkuvuus pyritään takamaan arpamyynnillä ja artistitkin esiintyvät talkoohengessä. Melko harvoin nykyään soolokeikkoja tekevä Toni Lähteenmäki kertoi Myllyrockin kuitenkin olevan sen verran mukava tapahtuma, että on sen arvoista heittää soolokeikka, vaikka siitä palkkiota ei maksetakaan. Lähteenmäki kertoo olleensa aiemmin Acoustic-bändinsä kanssa Myllyrockissa esiintymässä muutama vuosi sitten.

– Olen tullut vähän kuin kotikonnuille ja paikalla on paljon tuttuja, joten esiintyminen jännittää enemmän, nauroi Lähteenmäki.

Lähteenmäki kertoo asuneensa Saarikylissä kymmenisen vuotta ja Lähteenmäen hevonen majaili Saarikylissä seitsemän vuotta. Niinpä settiin olikin mukava sujauttaa useampikin hevosaiheinen kappale. Yksi niistä on Lähteenmäen oma kappale Tulivuori, johon ovat innoittaneet islanninhevoset, joilla hän on Saarikylissä paljon ratsastellut.

– Ajattelin, että yleisössä on talliväkeä, niin se on kiva juttu, Lähteenmäki sanoi hevoskappaleista.

Toni Lähteenmäki kertoo törmänneensä Heikki Saloon kaupassa ja kyselleensä, onko tänä vuonna Myllyrockia. Olihan se.

– Heikki kysyi, haluatko tulla esiintymään ja vastasin, että voinhan mä tulla.

Jännityksestä huolimatta Lähteenmäki kiitti kannustavaa yleisöä, joka vaatii vielä encoreakin. Se hämmästytti Lähteenmäkeä, että vieläkö yleisö haluaa lisää, vaikka seuraavaksi lavalle on astumassa Miljoonasade. Kyllähän yleisö halusi. Hevosaiheisten laulujen ohella Lähteenmäki esitti muun muassa Maaritin ja Eppu Normaalin kappaleita.

Saarikylissä asunutkin Toni Lähteenmäki tekee harvoin soolokeikkoja, mutta Myllyrockiin oli mukava tulla esiintymään, vaikka tuttavat yleisössä jännittivätkin.
Olkinainen tanssi Miljoonasateen kappaleen lisäksi lavan katon tuntumassa.