Kukat pääosassa muistonäyttelyssä

Pälkäneläissyntyisen Ilmi-Kaarina Mäkelän 105-vuotismuistonäyttely on esillä Pälkäneen pääkirjasto Arkin näyttelytilassa elokuun ajan. Näyttelyyn työt on kerätty sukulaisilta sekä Pälkäneen kunnantalolta.

Esillä on paljon kukka-aiheisia tauluja.

Pääosassa näyttelyssä ovat kukka-aiheiset teokset, joista Mäkelä oli erityisen tunnettu. Akvarelli- ja pastellitöiden lisäksi nähtävillä on myös taiteilijatarvikkeita, työtakki, valokuvia ja leikekirja 1930-luvulta. Vitriinissä on myös muun muassa taiteilijan asetelmissa käyttämiään esineitä sekä kuvia Mäkelän esikuvista ja näiden teoksista.

Ateneumin taideteollisuuskoulun käynyt Ilmi-Kaarina Mäkelä ansaitsi elantonsa piirustuksen opettajana. Sivussa syntyi kuitenkin jatkuvasti taidetta. Maalaaminen oli hänelle tärkeä itseilmaisun kanava.

Taidetta syntyi valtavasti, tuhansia töitä. Laajimmin töitä oli esillä 1970-luvulla Tampereella.  Monia Mäkelän töitä löytyy pälkäneläisten kotien sekä kunnantalon seiniltä.

Vitrinistä löytyy muun muassa taiteilijatarvikkeita.