Ennennäkemättömiä sirkustemppuja

Kotimaisten ”hyrrätaitajien” ohella Eräjärvellä järjestettävä Finnish Diabolo Convention (FDC) saa tänä vuonna vieraita Taiwanista ja Japanista. Kovan tason taiteilija taiwanilainen Yuyin Lin on ensikertalainen vieras tapahtumassa. Japanilainen Naoya Aoki vierailee nyt jo kolmatta kertaa Eräjärvellä.

FDC-tapahtuma sisältää tulevan perjantain, lauantain ja sunnuntain aikana paljon koulutusta tiimalasin muotoisen hyrrän käsittelyssä kahden kepin ja niihin kiinnitetyn narun avulla. Kansainvälisten vieraiden ohella kouluttajana on diabolojongleerauksen tämän vuoden Suomen mestari Rauli Katajavuori Sirkus Supiaisesta.

Kaikki osallistujat pääsevät myös esittämään taitojaan yleisölle. Tänä vuonna yleisötapahtumia on viisi eli tavanomaista enemmän. Ohjelma alkaa Manifesti-esityksellä perjantaina kello 18 Seuratalossa Eräpyhäntien varrella. Runoilija-muusikko Juha Rautio ja sirkustaiteilija Rauli Katajavuori purkavat ja tutkivat humoristisessa teoksessaan poikkitaiteellisuutta.  Manifestin jälkeen pidetään tapahtuman viralliset avajaiset. Avajaistapahtuma alkaa kello 19.30 Eräjärven Seuratalossa.

Lauantaina tapahtuman osallistujat siirtyvät Eräpyhään, jossa Nunnankirkolla nähdään kello 15 Juha Raution paikkasidonnainen esitys. Eräpyhän jälkeen jatketaan yleisöohjelmaa Seuratalossa kello 18. Tapahtuman Gala Showssa esiintymässä ovat muun muassa Yuyin Lin, Naoya Aoki, Rauli Katajavuori, Arvi Yrjölä, Henri Kangas sekä Onni & Vilma.

Kello 19.30 alkava ohjelmaosuus ”Hetkiä kolmessa ajassa” on pysähdys musiikillisten maisemien äärelle. Visuaalisen konsertin tarjoilee kolmen taiteilijan – Laura Vuorjoki-Elo, Azra Topcu, Rauli Katajavuori – kollektiivi. Myös tämä tilaisuus on Seuratalossa.