Topi Rönni otti kiekossa SM-hopeaa

Topi Rönni tuulettaa kiekon yllätyshopeaansa. Mitalit jakoi jääkiekosta tuttu Sinuhe Wallinheimo. Kuva: Juha Lehto, Tampereen Pyrintö

Pälkäneläinen Topi Rönni ylsi 14-vuotiaiden SM-kisojen kiekonheitossa hopealle. Tampereen Pyrintöä kisoissa edustaneen Rönnin pisin heitto kantoi 46,23 metriä. Kilpailun voiton vei Kankaanpään Seudun Leiskun Kosti Saine tuloksella 53,08. Joukkuekilpailussa Pyrinnön kaksikko Rönni–Konsta Kankainen otti pronssiset mitalit.

Kuulantyönnössä Rönni sijoittui viidenneksi ennätystuloksellaan 12,77. Pronssinen mitali jäi vain kuuden sentin päähän. Kuulantyönnön voitti Someron Esan Max Lampinen tuloksella 15,18.

Kärkijoukkoon sijoittuminen kahdessa lajissa oli Rönnille hieno työvoitto, sillä hän on kärsinyt vuoden verran säären rasitusmurtumasta. Vamma on estänyt nuorelta mieheltä kaikki hyppy- ja juoksulajit.

Saarijärvellä viime viikonloppuna käydyt kisat olivat Topi Rönnille mahdollisesti viimeiset yleisurheilun SM-tasolla, sillä monilahjakkuus keskittynee jatkossa jääkiekkoon, jota hän pelaa tulevalla kaudella Tampereen Tapparan C-junioreiden SM-joukkueessa. Koripallossakin Rönni on edennyt ikäluokkansa maajoukkuekartoituksiin asti. Koripallon jatko riippuu sekä säären tervehtymisestä että siitä, onnistuuko muiden lajien sovittaminen jääkiekon oheen edelleen.