Esa Kaartamon kuolema varjosti muuten hyvin sujuneita festareita

Maaseutufestivaalin tunnelmaa. Kuva: Hannu Söderholm

Raikku rokkaa ja rakastaa -festivaali alkoi tänä vuonna dramaattisesti, kun Broadcast-yhtyeen kitaristi ja perustajajäsen Esa Kaartamo sai sairauskohtauksen esiintymistä edeltäneessä soundcheckissä, ja hänet kuljetettiin ambulanssikyydillä sairaalaan. Broadcastin piti esiintyä festivaaleilla perjantai-iltana kello 21 alkaen.

Maanantaina julkisuuteen levisi tieto, että kitaristi, lauluntekijä, säveltäjä ja laulaja on kuollut. Kaartamo oli kuollessaan 56-vuotias. Hän kuoli Tampereen yliopistollisessa sairaalassa aivoverenvuodon seurauksena.

– Lämmin osanotto omaisille sekä omastani että festivaalin puolesta, R3-festivaalin järjestäjä Riku-Sippo Uotila totesi maanantaina.

R3 kymmenettä kertaa

Maaseutufestivaali järjestettiin Peltolan tilan pihamaalla nyt kymmenettä kertaa. Perjantain ja lauantain aikana tapahtumassa esiintyivät Erja Lyytinen, Sonja Lumme, Whistle Bait, Larry Peninsula, Acoustix, Tim Creole & Hot Rods, Sauerkraut7, Esa Nummela, Uncle John Duo, Electric Beat Orgy ja Still.

Uotila oli tyytyväinen viikonlopun antiin. Festivaaleilla vieraili kahden päivän aikana yhteensä parisen tuhatta kävijää.

– Kelikin suosi, emmekä saaneet vettä niskaan. Esiintyjistä vaikutuksen teki erityisesti Erja Lyytinen, joka todellakin näytti olevansa kansainvälisen tason artisti, Uotila mietti.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.