Mökkikausi päättyy venetsialaisiin

Lauantaina vietetään mökki- ja veneilykauden päättäjäisiä. Venetsialaiset näkyvät illan pimetessä mökkirannoilla, joissa syttyy lyhtyjä ja ulkotulia. Monin paikoin ammutaan myös ilotulitteita.

Muun muassa Aitoossa, Sappeessa ja Kuohijoella kyläyhdistykset järjestävät kylän väkeä ja kesäasukkaita kokoavia venetsialaistapahtumia.

Aitoossa kyläyhdistys AiKa ry juhlistaa mökkikauden päättymistä kello 19 alkaen Kankahuven laivarannassa (Kankahuventie 79). Lyhtyjen valossa, tulen ja veden äärellä on kello 21 alkaen ohjelmassa muun muassa musiikkia, tanssia ja kokko.

Sappeen ja Ohvenon kyläyhdistys vie ihastelemaan täysikuuta sekä lyhtyjen ja ilotulituksen valaisemia rantoja vesiltä käsin. Kirkkovene Aino työnnetään vesille kello 22:n jälkeen. Soutajat kokoontuvat iltakymmeneltä Kirkkovenetien postilaatikoille, josta kulkee valaistu polku Ainon talaalle.

Kuohijoella venetsialaisia vietetään jo perinteiseen tapaan pitkin päivää. Kello 11 kokoonnutaan metsäkirkkoon Tuliharjun männikköön. Veparin (Padankoskentie 55) parkkipaikalta on tapahtumapaikalle parin sadan metrin kävelymatka.

Metsäkirkon jälkeen kello 12–16 Veparilla palvelee Tarja Ali-Kipparin keittoravintola. Veparilla on myös peräkonttikirppis ja kettinginheittoa.

Camp FinLakessa (Avustie 210) on kello 12–17 tarjolla saksalaisia kahvilaherkkuja ja Leipomo & Kahvihuone Paulassa (Suksiantie 9) kello 13–20 leipomon omien herkkujen lisäksi muun muassa Sarkasen tilan jäätelöä ja Pekkolan lammastilan tuotteita. Kioski-kahvila Munkki ja Rinkeli (Padankoskentie 15) palvelee kello 12–17. Kello 20 syttyvät jätkänkynttilävalkeat Lammin suoralla. Ilta huipentuu Aslak & The Eskimo Klubilla (Lammintie 51).