Sinikanpäivät tulee taas

Kangasalan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n vuonna 2015 saama testamentti antaa yhdistykselle mahdollisuuden toteuttaa Sinikanpäivät eli kehitysvammaisten oman kulttuuripäivän Kangasala-talossa jo kolmatta kertaa. Testamentin tehneet Maire ja Väinö Kiviranta ja heidän ainoa lapsensa, kehitysvammainen tytär Sinikka, olivat aikoinaan ensimmäisiä tukiyhdistyksen toimintaan mukaan tulleita perheitä 1970-luvun alussa.

Perjantaina 31. elokuuta järjestettävien Sinikanpäivien aikana on monenlaisia kulttuuri- ja toimintapisteitä aamupäivän ajan koululaisille ja puolen päivän jälkeen aikuisille kehitysvammaisille. Kohderyhmänä ovat niin kehitysvammaisten erityisopetus, toimintakeskukset, asuntolat kuin perheetkin tukiyhdistyksen toiminta-alueella eli Kangasalla ja Pälkäneellä.

Tapahtumaa ovat yhdistyksen kanssa toteuttamassa muun muassa Kangasala-talon väki, Vatialan koulu, Kangasalan toimintakeskusten väki, Tredun opiskelijat sekä useita paikallisia kulttuuriharrastajia ja yrittäjiä.

Kangasalan Seudun Kehitysvammaisten Tukiyhdistys on perustettu vuonna 1974 kehitysvammaisten sekä heidän omaistensa etujärjestöksi. Yhdistys toimii Kangasalan ja Pälkäneen alueella.