Mikkolan Navetalla luentoja lehtivihreästä

Ensimmäisen luennon pitää tohtorikoulutettava Heta Mattila Turun yliopistosta.

Klorofylli, valoherkkä pigmentti -luento Mikkolan Navetalla lauantaina 1.9. kello 14.00 käynnistää Muodonmuutoksia ry:n seuraavan, lehtivihreään  keskittyvän tapahtumakokonaisuuden, jonka tarkoituksena on kertoa lehtivihreän merkityksestä ihmiselle ja ekosysteemille ja sitä kautta koko maapallon elämälle ja tulevaisuudelle.

Vanhan suomenkielisen nimensä mukaisesti lehtivihreä eli klorofylli on syynä kasvien lehtien vihreään väriin. Tämä pigmenttimolekyyli on kasveille välttämätön: klorofylli kerää auringon valoenergiaa ja muuttaa sen kemialliseen muotoon. Kasvit ja muut yhteyttävät eliöt ovat näin tuottaneet suoraan tai välillisesti kaiken ihmiskunnan kuluttaman ravinnon. Juuri näitä yhteytysreaktioita tohtorikoulutettava Heta Mattila Turun yliopistosta tutkii jatko-opinnoissaan. Tervetuloa kuulemaan klorofyllin tarina!

Klorofylli, valoherkkä pigmentti -luento lauantaina 1.9. klo 14 Mikkolan Navetalla. Luennolle on vapaa pääsy ja tilaisuudessa on puffetti.

Outi Nummi

Muodonmuutoksia ry:n syksyn luentosarja käsittelee lehtvihreää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?