Rantasaunalle huudettiin ilmalämpöpumppu

Lahdenkulman rantasaunalla ilmalämpöpumpun hankkimista varten pidetty huutokauppa tuotti toivotun tuloksen. Huudot kartuttivat kyläyhdistyksen kassaa noin 1500 eurolla.

–Ilmalämpöpumppu saadaan hankittua, huutokaupan järjestäneen Lahdenkulman kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jussi Järvenpää vahvistaa.

–Tapahtuma oli hyvinkin onnistunut. Kahviotuotteet menivät mukavasti kaupaksi. Huudettavista tuotteista saatiin ihan ok-hintoja, hän lisää.

Huutokisoja käytiin noin 80 tuotteesta. Meklarina toimi sahalahtelainen Hannu Kivinen, joka on tullut tutuksi Suomen hauskin tavis -TV-ohjelmasta.

Ilmalämpöpumpun hankinta Lahdenkulman rantasaunan, entisen Sahalahden rantasaunan, tupaan on osa päärakennuksen, ulkorakennusten ja piha-alueen kunnostamisprojektia. Rantasaunaa hallinnoi ja tiloja vuokraa nyt Lahdenkulman kyläyhdistys.

 

Keppihevosista grilliin

ja hirvenlihaan

 

Viime lauantaina hyvässä säässä pidetyssä huutokaupassa uusia omistajia saivat muiden muassa jokunen polkupyörä, kaasugrilli, kolme keppihevosta ja täyspuiset tuolit. Myynnissä oli myös valaisimia, tauluja, täplärapuja ja Saarioisten tuotekasseja.

Tiukka ja pitkä huutokisa käytiin vanhasta polkuautosta, jonka hinta kohosi reippaasti yli sadan euron. Hirvenlihalle tuli sievoinen kilohinta, kun yksi viiden kilon satsi heltisi liki sadalla eurolla ja toinen viiden kilon satsi 80 eurolla. Viikonlopun viettoon rantasaunalla oikeuttava lahjakortti tuli maksamaan huutajalle yli sata euroa.

Sahalahtelainen Heli Viitanen huusi itselleen rantasaunalla käytössä ollutta Pirtti-astiastoa kahvikupeista ruokalautasiin.

–Minulla on samaa astiastoa jonkin verran entuudestaan, hän kertoi.

Viitanen maksoi reilusta tusinasta kahvikuppeja, asetteja ja leipälautasia 30 euroa. Astioiden ostoon johtanut huutokisa oli hänelle ensimmäinen kokemus huutokauppaostamisesta.

–Ehkä innostun käymään, kun nyt pääsin hyvään alkuun, Viitanen mietti.

 

Maa- ja kotitalousseuran

astiasto kyläyhdistykselle

Rantasaunalla aiemmin käytössä ollut noin 50 hengen astiasto myytiin kokonaisuudessaan huutokaupassa. Pirtti-astioiden sijasta saunan keittiön kaapeissa on nyt saman kokoinen Teema-astiasto, jonka Sahalahden maa- ja kotitalousseura lahjoitti kyläyhdistykselle.

Maa- ja kotitalousseura antoi lisäksi kyläyhdistykselle vuokrattavaksi sadan hengen kahvi- ja ruokailuastiaston. Vuokrattavina on myös kaksi isoa kahvinkeitintä. Sadan hengen astiasto ja keittimet ovat vielä maa- ja kotitalousseuran omia, mutta yhdistys vuokraa niitä ja saa mahdolliset tuotot itselleen.