Antti Hintikka aloittaa kolumnistina

– Minulla on aina ollut mielipiteitä. Koulussa joku joskus sanoi, että niitä kannattaisi kirjoittaa ylös, pälkäneläinen Antti Hintikka sanoo.

Kesällä 18 vuotta täyttänyt Pälkäneen lukion abiturientti aloittaa tänään Sydän-Hämeen Lehden kolumnistina.

– Haluaisin käsitellä myös sellaisia aiheita, joista on vaikea puhua. Esimerkiksi uskonto on Suomessa tabu. Joku jalkapallo on työpaikan kahvipöydässä hyväksytty keskustelunaihe, mutta uskonnosta on vaikeampi puhua.

Hintikan sukunimi on Sydän-Hämeen Lehden palstoilta ennestään tuttu, sillä pari vuotta vanhempi isosisko Henriikka on kirjoittanut paikallislehteen ajatuksia herättäviä kolumneja.

– ’Hennu’ kirjoittaa enemmän taidetta ja käyttää vertauskuvia. Minulta tulee suorempaa tekstiä.

Hintikka tietää, etteivät hänen mielipiteensä välttämättä edusta keskivertonuorien ajatuksia. Toisinaan sekä aihe että käsittelytapa voi olla hätkähdyttävä.

– En pelkää haastaa, sillä niin syntyy keskustelua ja muutkin saavat sanottua, mitä mieltä asioista ovat.

Esimakua tästä saatiin viime syksynä, kun lukion äidinkielen kurssilla kirjoitettiin lehtitekstejä. Hintikan kirjoitukset lukion vaatimustasosta ja kaikkien nuorten leimaamisesta nousivat Sydän-Hämeen Lehden nettisivujen luetuimpien juttujen joukkoon.

 

Kirjoittaminen tullut verenperintönä

Antti Hintikan pitäisi näihin aikoihin viihtyä filosofian ja yhteiskuntaopin kirjojen parissa, sillä hän kirjoittaa nämä aineet syksyn ylioppilaskirjoituksissa. Terveystiedon hän hoiti alta pois jo keväällä. Kevääksi jää vielä neljä ainetta.

– Haaveena olisi lähteä lukion jälkeen lukemaan lakia tai yhteiskuntatieteitä.

Kirjoittaminen on harrastus, joka on saattanut tulla eräänlaisena verenperintönä.

– Isä tykkää kirjoittaa ja pappakin on kirjoitellut. Kotona on myös luettu ahkerasti. Naapurissa ei ollut kauheasti kavereita, ja siksi koulun jälkeen otettiin kirja käteen ja luettiin. Harry Potteritkin tuli parhaimmillaan ahmittua päivässä.

Vapaa-aikaa Hintikka viettää strategiapelien parissa.

– Videopeleistäkin voisi syntyä kolumni. Helposti ajatellaan, että pelaaminen on yksinäisten nörttien touhua. Mutta se on varsin sosiaalista puuhaa: pelaamisen ohessa netissä tulee puhuttua kavereiden kanssa monenlaista.

Pälkäneen lukion abiturientti Antti Hintikka aloittaa Sydän-Hämeen Lehden kolumnistina.