Kuulumisia Nepalista

Olemme palanneet Nepaliin  kesän Suomen jakson jälkeen. Oli ilo vierailla Suomessa! Kiitos rohkaisusta, rukouksista ja tuesta yhteisen tehtävämme hoitamisessa. Erityisesti jäivät mieleen vierailumme seitsemällä rippikoululeirillä. Mikä upea mahdollisuus rippikoulut ovat koko kirkollemme!

Lähetysseuralla on Nepalissa monipuolisia kehitysyhteistyö-, kummi- ja koulutusprojekteja, jotka etenevät suunnitellusti. Haluamme panostaa siihen, että alakastisilla, vammaisilla ihmisillä, tytöillä ja naisilla sekä syrjäytymisvaarassa olevilla lapsilla olisi mahdollisuus hyvään elämään.

Nepalissa kirkot kasvavat. Viikko sitten astui voimaan rikoslaki, jonka mukaan, ”jokainen voi harjoittaa omaa uskontoaan, kuitenkin siten ettei se häiritse ikiaikaisen uskonnon harjoittamista tai johda jonkun kääntymiseen”. Lain rikkomisesta on säädetty sakkorangaistus ja vankeutta. Ymmärrätte hyvin, kuinka kovan paikan edessä kristityt ovat. Silti tänäänkin seurakuntamme jumalanpalveluksessa ilmoitettiin seuraavan kastekoulun alkamisen ajankohta. Nepalin kristityt tarvitsevat viisautta ja esirukouksianne  uudessa tilanteessa.

Terveisin sateisesta Kathmandusta,

Juha Lind

Padasjokelainen Juha Lind johtaa aluepäällikkönä Suomen Lähetysseuran toimintaa Nepalissa ja Pakistanissa, ja hänen vaimonsa Elina Lind toimii Nepalin alueellisena kirkollisen työn koordinaattorina.