Sappeen syksy käynnistyy minifestareilla

Sappeen kesäteatterin harjoituksissa kesän hikoillut ja Sorsakoski-musikaalissa loistanut Mira Luoti (vasemmalla) esiintyy Huipussa lauantaina.

Sappeen Huipun keikkatalvi käynnistyy tänä vuonna heti syyskuun alussa. Syksylle on julkaistu jo kymmenkunta nimekästä esiintyjää. Lauantai-iltojen tähdiksi saapuvat muun muassa Agents, Maija Vilkkumaa, Irina, Ellinoora, Happoradio, Poju ja Pete Parkkonen.

Syyskausi polkaistaan komeasti käyntiin lauantaina 8. syyskuuta. Silloin lavalle nousevat Martti Servo & Napander, Kormus ja kesäteatterin Sorsakoski-musikaalissa loistanut Mira Luoti.

Maksuton syyskauden avajaistapahtuma käynnistyy jo iltapäivällä. Kello 14 alkaen pääsee pelaamaan pihapelejä ja laulamaan karaokea.  Iltaohjelman käynnistää Fredi Heinämäki Duo kello 18. Mikäli sää sallii, bändi voi esiintyä terassilla.

Kello 20 päästetään irti Kormus. Manserockin nuoret toivot saapuvat Sappeeseen viisivuotisjuhlakiertueellaan. Kormuksen ensimmäinen bändikeikka koettiin vuoden 2013 itsenäisyyspäivänä Kuhmalahden Pitkä-Sepässä.

Mira Luoti esiintyy Huipussa duona Emppu Suhosen kanssa. Illan päätteeksi bailataan Martti Servo Napanderin tahtiin. Ennen päätösesiintyjää pimentyneessä syysillassa nähdään Flamman tulishow.

 

Bussikuljetus helpottaa lähtemistä

– Halusimme mäelle syyskauden alkajaisiksi kunnon pöhinää, Sappeen ravintoloita toukokuusta alkaen pyörittänyt Emma Marjanen sanoo.

”Minifestareille” on vapaa pääsy.

– Ajatuksena on havahduttaa väki huomaamaan, että Sappeessa on läpi syksyn ohjelmaa lauantaisin.

Syksyn keikkakalenteri saattaa vielä täydentyä, ja myös kevätkaudeksi on luvassa kovia esiintyjiä.

Syyskauden avajaisiin voi lähteä iltapäivän ajaksi koko perheen voimin, mutta illan keikoille on 18 vuoden ikäraja. Lähteminen on tehty helpoksi, sillä bussit kyyditsevät lauantaina väkeä Kangasalta, Sahalahdelta, Pälkäneeltä ja Luopioisista – sekä illan päätteeksi kotiin. Menopaluu maksaa matkasta riippuen 10–20 euroa. Huippuun katetaan illaksi sadonkorjuu buffet ja terassille järjestetään festariruokaa.

 

Kesä oli vilkas

Sappeen Huippu palveli kesän ajan joka päivä. Kesäteatterikävijöiden, alamäkiajajien ja tapahtumavieraiden lisäksi Sappeenvuoressa poikkesi motoristeja ja muita päiväkävijöitä. Hellekesänä erityisen suosittu oli näköalaterassi, josta aukeavat huikeat näkymät Laipanmaan korpiin ja järvenselille.

– Kesä oli onnistunut. Kesäteatterivieraat ja isot ryhmät arvostivat sitä, että Sappeenvuodelta sai ruokaa, Emma Marjanen sanoo.

Myös Bike Parkin palvelutaso nousi uudelle tasolle, kun rinteiden äärellä palveli joka päivä ravintola.

– Etenkin Bike Festin ja tyttöharrastajien Pussy campin aikaan meininki oli erityisen hyvä.

Edelliskesinä Huipussa kokeiltiin myös musiikkiteatteriesitysten jälkeen järjestettyjä tansseja. Tämänvuotisen esityksen nimekkäillä näyttelijöillä oli teatterin ohessa niin paljon muita keikkoja, etteivät tanssit mahtuneet heidän kalentereihinsa.

 

Energisenä livebändinä tunnettu Kormus soitti ensimmäisen keikkansa viisi vuotta sitten Kuhmalahden Pitkä-Sepässä. Lauantaina bändi saapuu Sappeen Huippuun.

Sappeen keikkasyksy

29.9. Pete Parkkonen

6.10. Poju

27.10. Happoradio

3.11. Maija Vilkkumaa

17.11. Ellinoora

24.11. Agents & Vesa Haaja

8.12. Irina

Lisäykset mahdollisia. Kevään keikkakalenteri julkaistaan myöhemmin.

 

Saappeen syyskauden avajaiset la 8.9.

klo 14 pihapelejä ja päiväkaraoke

klo 18 Fredi Heinämäki Duo

klo 20 Kormus

klo 22 Mira Luoti & Emppu Suhonen Duo

Tulishow

klo 23.30 Martti Servo & Napander

Bussikyydit klo 16 Kangasalta (Ravintola Pepperiä vastapäätä), klo 16.20 Sahalahdelta (K-Market Sahrami), klo 16.25 Pakkalasta (M-kauppa Nikkilä) sekä klo 17.30 Pälkäneeltä (K-Supermarket / Matkahuolto), klo 17.45 Aitoosta (Honkala) ja klo 18 Luopioisista (K-Market Järvikansa). Paluukuljetus klo 0.45 samaa reittiä Pälkäneen suuntaan ja klo 2.00 Kangasalan suuntaan.